Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányakrémleves Katicabogaramtól

Vargányakrémleves Katicabogaramtól
Vargányakrémleves Katicabogaramtól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősünktől kaptunk vargányát és mivel nagyon szeretjük a krémlevest evidens volt, hogy ez legyen belőle. Igazán melengető egy hideg őszi vasárnapon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A pirítóst bedörzsölhetjük fokhagymával, attól ízesebb lesz a leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olaj-vaj keverékén párolni kezdjük. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt vargányát, és együtt kezdjük pirítani. Ilyenkor lehet fűszerezni.
  2. Ha már kellőképpen megpirult a gombánk, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk ezzel is, és felöntjük vízzel (kb. 1 liter).
  3. Hagyjuk rotyogni 8-10 percig, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Rottyan egyet és már kész is.
  4. Sajtos pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 976
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes vargányakrémleves, vargánya gombakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2014-11-09 18:15

Szárított vargányából készítettem, úgyis finom lett. Sajtos-hagymás betéttel igazi őszi ebéd volt.

157
vargánya gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 db
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
turbolya 0 ízlés szerint
vaj 0.5 ek
napraforgó olaj 0.5 ek
víz 1 l