Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros tejszínes gombakrémleves

Fehérboros tejszínes gombakrémleves
Fehérboros tejszínes gombakrémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gombát. Ezúttal egy krémlevest készítettem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy gombát felszeleteljük, a többit a hagymákkal együtt durván aprítjuk. Egy fazékban kevés olajon felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymát, majd a gombát. Fűszerezzük.
  2. 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kivesszük. Ráöntjük a vizet, belemorzsoljuk a leveskockát.
  3. 16 perc elteltével beleöntjük a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel pépesítjük a levest. Beleszórjuk a lisztet, belevágjuk a chilit, Jól elkeverjük, felrottyantjuk.
  4. Közben elkészítjük a pirítóst. Meglocsoljuk olívaolajjal, s reszelünk rá sajtot.
  5. Tálalunk. A levesre rakunk szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 271
elküldve: 4
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal, tejszínes gombakrémleves, fűszeres gombakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
petrezselyem 5 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 3 ek
főzőtejszín 1 dl
fehérbor 1 dl
leveskocka 1 db
víz 9 dl
finomliszt 1 csapott ek
toast kenyér 3 szelet
olívaolaj 1 teáskanál
trappista sajt 3 dkg