r
Nosalty Logó

Gombakrémleves Évi néni konyhájából

Évi néni
Gombakrémleves Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

115
Kalória
4.4g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
3.8g
Zsír
147.2g
Víz
9.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 115 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4860.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    3473 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    883.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12395 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A szárított gombákat beáztatjuk egy csésze forró vízbe legalább 20 percre.
  2. Egy kanál olvasztott kacsazsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd mikor kezd színt kapni, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zellert és sárgarépát. Tovább pirítjuk 2-3 percig, majd jöhetnek hozzá a negyedekre vágott gombafejek. Ezzel is pirítjuk 1-2 percig.
  3. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet szórunk rá és füstölt pirospaprikát, majd hozzáöntjük a beáztatott gombát az áztatólével együtt. Végül az alaplevet rátöltve úgy 20 percig főzzük.
  4. Kiszedjük a megfőtt csiperkegomba 2/3-át, félretesszük.
  5. Egy dl tejfölben elhabarunk egy kanál lisztet, rámerünk a forró levesből egy keveset, amivel elkeverjük, aztán az egészet visszatöltjük a fazékba. Felforraljuk, majd botmixerrel homogénre keverjük.
  6. Visszatesszük a gombafejeket, és megszórjuk egy csokor felaprított petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Tegnap szép, friss gombát vettem, aminek egy részéből leves lett. Kruton helyett kakukkfüves-borsos grissinit sütöttem mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...