Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gomba gorgonzolás-körtés mártásban

Gomba gorgonzolás-körtés mártásban
Gomba gorgonzolás-körtés mártásban
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elvileg nem ehetek sajnos tejterméket, ami nekem, sajtimádónak elég nagy csapás. Néha azonban bűnözök, és belakmározok a kedvenc gorgonzolámból.:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az étel mellé édes fehér desszertbor passzol. Ami a főzésből megmaradt édes szamorodni éppen jó lesz.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizs sokáig fő, ezért azzal kezdjük: vajon kicsit pirítjuk a rizst, majd kétszeres sós vízben megfőzzük.
  2. A mazsolákat forró vízben beáztatjuk.
  3. Megmossuk a gombát és a körtét. A gombát szeletekre, a körtét kockára vágjuk.
  4. Vajat melegítünk, szűk fél percig pirítjuk rajta a frissen tört borsot, majd rátesszük párolni a gombát. Sózzuk, chilizzük.
  5. Ha a gomba kezd megfőni, hozzákeverjük a körtét, felöntjük tejszínnel. Tárkonnyal fűszerezzük.
  6. Mikor a körte is megpuhult, belekeverjük a kockákra vágott gorgonzolát. Beleöntjük a bort. Még pár percig főzzük.
  7. Közben megfő a rizs, amibe belekeverjük a mazsolát.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 606
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Prospero

Mióta szakács: 2012.04.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szósz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

körtés gomba mazsolás rizzsel, tejszínes gombaszósz körtével, gorgonzolás körtés gombamártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1038
csiperkegomba 25 dkg
gorgonzola 15 dkg
körte 2 db
főzőtejszín 2 dl
édes fehérbor 0.5 dl
tárkony 1 tk
chili 0.5 kk
bors 3 szem
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
jázmin rizs 1 bögre
mazsola 1 marék
víz 4 dl