Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulka vagyis sonkás gombóc

Gulka vagyis sonkás gombóc
Gulka vagyis sonkás gombóc
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti főtt, füstölt sonkamaradékot célszerű hozzá felhasználni, de persze nem kötelező csak az ünnep környékén készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hagymakarikákon kívül sült, füstölt kolbászkarikákkal is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a főtt, füstölt sonkát, lereszeljük nyersen a burgonyát, sóval-borssal ízesítjük. Kevesebb só szükséges, mert a sonka is sós. Egy fej apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  2. Beleütjük a tojást, jöhet a liszt. Lehet, hogy kevesebb vagy több lisztre lesz szükség, attól függ, mennyi vizet tartalmaz a krumpli. Összekeverjük a hozzávalókat, hogy ne túl kemény tésztát kapjunk.
  3. Gombócokat formálunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha nagyobb gombócokat gyúrtunk, 10-12 percre van szükség, de teszteljük, hogy átfőtt-e.
  4. Közben a többi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, pici liszttel megszórjuk, és az olajban kisütjük.
  5. A gombócokat kiszedjük, és a sült hagymakarikákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 424
elküldve: 12
receptkönyvben: 227
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: szlovák
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos gombóc, burgonyás gombóc, sonkás gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-04-20 20:39

Tetszik a recept, most ideális lesz az ünnepek után elkészíteni a maradék sonkával. Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel,Helena

384
sonka 30 dkg
burgonya 4 közepes db
tojás 1 db
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bors 2 késhegynyi
finomliszt 6 púpozott ek
napraforgó olaj 3 ek