Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás vegán sajtos sali

Garnélás vegán sajtos sali
Garnélás vegán sajtos sali
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a garnélás cézársalátát, ebből jött ez a recept, picit egyszerűsítve, nem klasszikus cézár dresszinggel készítettem. Finom lett a végeredmény, és így fel lehet dobni a salátát, ha készül hozzá ez az öntet.

hozzávalók / 2 adag

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

ajánlat

Klasszikus cézár saliba még kenyérkocka is kerülhet, én búzát nem fogyasztok, így 100%-os rozskenyérből készült pirítóssal fogyasztottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A salátát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük vagy letöröljük róla a vizet.
  2. Falatnyi darabokra tépkedjük a jégsalátát.

Garnéla

  1. A fokhagymát apróra vágjuk (de akár fokhagyma-granulátumot is használhatunk, vagy fokhagymasót). Garnélarákot előkészítjük - mossuk, lecsepegtetjük, ha nem előkészített rákot használunk, akkor a rákot megpucoljuk. (Eltávolítjuk a páncélt, bélcsatornát, lábakat.)
  2. Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Rákokat sózzuk, majd a felhevült olívaolajba tesszük, rászórjuk a fokhagymát. Gyorsan elkészül, mindkét oldalán 2-2 perc alatt átsül. Addig sütjük, míg szép rózsaszín színe lesz.
  3. Garnélát serpenyőből kivesszük, tálalásig melegen tartjuk.

Salátaöntet (dresszing)

  1. A tojássárgájához mustárt (hagyományos) adunk, majd eleinte csepegtetve napraforgóolajat öntünk hozzá, ha elkezdi felvenni a tojás az olajat, krémesedik az állaga, akkor akár vékony sugárban is csorgathatjuk az olajat. Én repce- és olívaolajat is tettem hozzá - egészségesebb összetétel miatt - azt is ugyanígy vékony sugárban csorgatva. Így majonéz állagot kapunk.
  2. A majonézt ízesítjük citromlével, akár lime lével is fel lehet dobni. Két db szardellát adunk hozzá (ki is hagyható), de szardellapaszta is használható - ha szardellát használunk, akkor passzírozzuk szét villával, de akár botmixerrel is pürésíthetjük a majonézzel.
  3. Ízlés szerint sózzuk (a szardella sós, így előbb kóstoljunk!), borsozzuk. 1 kiskanál dijoni mustárt adunk hozzá.
  4. Salátakeveréket, jégsalátát és rukkolát alaposan összeforgatjuk az öntettel és a rákokkal. 3-4 db rákot félretehetünk a tálaláshoz. Vegán sajtot zöldséghámozóval csíkokra vágjuk, és a salátához adjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentes Málna

Mióta szakács: 2020.05.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

ráksaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Thu, 2020-06-04 19:57

A sali recijéhez még annyit, hogy burgival tálalt parival készült pörihez nagyon jó lehet. :( Szép, magyar anyanyelvünkre vigyázni kéne minden adandó alkalommal. A receptek feltöltőinek meg főleg!

537
jégsaláta 200 g
rukkola 100 g
salátakeverék 100 g
növényi sajt 30 g
olívaolaj 1 ek
garnéla 100 g
fokhagyma 1 gerezd
1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
repceolaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
szardella 2 db
citromlé 1 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
1 kávéskanál