Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés cannelloni

Csirkés cannelloni
Csirkés cannelloni
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon beteg voltam, alig léteztem (láz, köhögés, eldugult orr....stb). Napok óta nem főztem semmit, és elhatároztam, hogy a szekrényben lévő cannellonimat elkészítem (a megfázás valószínű az agyamat is blokkolta). Eredetileg csak a fehér lasagne-szószt akartam a csirkemellel elkészíteni, de annyira hihetetlenül ízetlen volt ez a szósz, hogy elképesztő. Ezt nem hagyhattam annyiban. A többi hozzávaló az én ötletem volt. Kidobni semmiképp sem szerettem volna, de készítettem két szendvicset a férjemnek, hogy munka után hazaérve ne maradjon vacsora nélkül:).
Mosogatás után tüstént mentem vissza a jó meleg ágyba, gyógyulgatni. Aztán pedig arra ébredtem, hogy jön fel a férjem, és kérdezi, hogy ez micsoda, amit evett, talán valami készétel (lévén, hogy beteg voltam),mert valami isteni finom volt. Hát, mindenre számítottam, csak erre nem:). Pedig eldöntöttem, hogy ezt tuti nem ismételem meg, de mivel ilyen nagy sikere lett a cafatokra szakadt cannelloninak, és újból "meg lett rendelve", így azt mondtam, ám legyen...:)

hozzávalók / 4 adag

  • 250 g Cannelloni All uovo
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 ü fehér lasagne-szósz
  • 100 ml tejföl
  • 1 ek fokhagyma-szósz
  • 3/4 tubus paradicsompüré
  • 6 szelet ementáli sajt
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • provence-i fűszerkeverék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és az olívaolajon megpirítjuk az egy evőkanál fokhagyma-szósszal.
  2. Hozzáadjuk a fehér lasagne-szószt és a tejfölt, majd 5-10 percig főzzük közepes lángon.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket ízlés szerint, és még 5 percig főzzük.
  4. A kész cannellonit egy tűzálló tál aljára helyezzük (Eredetileg meg akartam tölteni a szósszal, de, mivel én túlfőztem, az egész rongyosra szakadt, így ez nem sikerült).
  5. A szószt a tetejére öntjük.
  6. Vékonyan felszeleteljük a paprikát, és egyenletesen elosztjuk a szósz tetején.
  7. A 6 szelet sajttal beborítjuk.
  8. Alufóliával lefedve berakjuk a már előmelegített sütőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 087
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egy elrontott cannelloni, csirkés cannelloni fehér lasagne-szósszal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-21 09:23

Kedves Zuzu!
Nem kell elnézést kérned, sőt, lehet, hogy a guberálás helyett, ez sokkal jobb és gyorsabb dolog lesz, a java úgyis van itthon:-)))
Nagyon szépen köszönöm:-))
Remélem a nyár mihamarabb visszajön, és senkinek nem okoz gondot további vihar.
Legyen szép heted:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-20 22:43

Kedves aantee!
Köszi szépen a segítséget, szétnézek a Tescoba, de direkte a fűszeres részen van? Mert akkor nekifutok harmadszor is, bár már az eladók a lassú nézelődés miatt, azt hitték,...rosszat:-)))
De akkor szétnézek, max.segítséget kérek, és akkor nem gondolnak másra, -bár , még eddig nem igen tudtak segíteni az árufeltöltök, akik meg kicsit nagyobb főnökök,azok meg azért nem tudnak semmit, és rohangálnak, mint pók a falon:-))) Hozzáteszem, senkit nem akarok megsérteni, de itt nálunk ez van:-))
Na, mindegy,még egyszer nekifutok:-))
Köszi, és remélem, találok is:-))
Legyen szép heted, és már ne legyen akkora viharos ítéletidő sehol sem:-))
Éva-Anyóca

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2011-07-21 01:57

Kedves Éva!
Elnézést,hogy közbeszólók,de a Provance-i fűszerkeveréket magad is összeállithatod:
-rozmaring
-kakukkfű
-zsálya
-bazsalikom
-majoranna
egyenlő részben való összekeverésével.Igy nem szükséges keresgélned a boltokban:)
üdv:Zuzu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-20 22:38

Kedves Batida!
Nagyon köszönöm a segítségedet:-))
Akkor olyan helyen nézek szét, mert már eléggé piszkálja a fantáziámat ez a fűszerkeverék, egyre több receptnél olvasom,és nem találok a kedvenc boltomban, de akkor nagyobb üzletláncnál érdemesebb,...:-))
Szép estét, és szép hetet, éljük túl a viharos napokat, és jöjjön vissza a nyár:-)))
Éva-Anyíóca

aantee
aantee / aantee Wed, 2011-07-20 20:50

Az Intersparban is biztos, h van tasakos Kotányi-féle, de Tesco, Cora stb. Nekem a rozmaring és a kakukkfű dominál benne, de szinte bármilyen (nem magyaros) kajához el tudom képzelni, mi csirkét is csak ezzel sütünk, nagyon szeretjük.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-20 14:45

Kedves EperUk!
Légyszi segítsél abban nekem, hogy az a provencei-fűszerkeverék mit takar? Így lehet kapni? Hol?
Gyrost már felfedeztem, és nagyon sok fura és jó fűszerkeveréket, de Isten lássa lelkemet, ilyet még nem láttam, pedig nagyon sokan írjátok, csak lehet, rossz helyen keresem.:-))
Ha tudsz, segítsél,köszönöm:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-07-20 19:45

Kedves Éva-Anyóca! Bár nem engem kérdeztél, de jól gondolod, létezik provencei fűszerkeverék, én ilyen tekerős üvegben szoktam venni, de még talán tasakban is kapható. Mindenképp nagyobb üzletláncot javasolnék, ahol van választék. Szió, Bogi

EperUK
EperUK / EperUK Tue, 2011-03-01 14:28

Köszi Othello. Igen ott rontottam, el, hogy meg sem kellett volna főzni a cannelloni-t:) Legközelebb elolvasom az utasítást is a dobozon.

Othello
Othello / Othello Tue, 2011-03-01 09:40

Gratulálok a recepthez! Én a Canellonikat (és a lasagne lapokat) ne szoktam előtte megfőzni. Megtöltöm szárazon egy kiskanál és az ujjaim segítségével és a szósz (besamel) megpuhítja mire megsül.