Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnéla rizottó metélt spenóttal

Garnéla rizottó metélt spenóttal
Garnéla rizottó metélt spenóttal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy könnyű fehérbor leginkább:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzákeverjüka rizst, és 2-3 perc alatt átpirítjuk.
  2. Ezután bő 2 dl fehérbort adva hozzá addig főzzük, még szinte szirupossá nem válik.
  3. Ekkor jöhet az alaplé kb. 2/3-a,  a garnélafejek, és a reszelt gyömbér.
  4. Lassú tűzön főzzük, míg fel nem veszi az alaplevet, és a maradékot fokozatosan adagoljuk hozzá (közben sózzuk, borsozzuk).
  5. Kb. 12-15 perc alatt készül el az alaprizottó. Az utolsó 3 percben nekiállunk a spenótnak, amihez serpenyőben olívaolajon lapjára szelt fokhagymákat adunk, és enyhén pirítjuk. Ekkor kerül hozzá a metélt spenót, amit 1-2 perc alatt átforgatunk, majd félrehúzuk és kivesszük.
  6. Ugyanebben a serpenyőben sütjük meg a garnélákat (ha főtt garnéláról van szó  1-1 perc bőven elég a pirításhoz).
  7. Az alaprizottó megfőtt, kivesszük a rákfejeket, teszünk bele bőven mascarponét, hogy jó krémes legyen, belekeverjük a spenótot és tálalásnál rárakjuk a garnélákat, vagy ezeket is belekeverhetjük. Ki, hogy:)
  8. Egy kis rákolajjal is megcsepegtethetjük, amit a páncélból készítünk el.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 075
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélás-spenótos rizottó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
rizottó rizs 160 g
vaj 0.5 ek
olívaolaj 1 teáskanál
csirke alaplé 4 dl
fehérbor 2 dl
gyömbér 0 ízlés szerint
salottahagyma 1 közepes db
garnéla 40 dkg
mascarpone 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spenót 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd