r
Nosalty Logó

Garnéla rizottó metélt spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Garnéla rizottó metélt spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5490 micro
Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5872.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    3702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21959 micro
Összesen 1439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzákeverjüka rizst, és 2-3 perc alatt átpirítjuk.
  2. Ezután bő 2 dl fehérbort adva hozzá addig főzzük, még szinte szirupossá nem válik.
  3. Ekkor jöhet az alaplé kb. 2/3-a, a garnélafejek, és a reszelt gyömbér.
  4. Lassú tűzön főzzük, míg fel nem veszi az alaplevet, és a maradékot fokozatosan adagoljuk hozzá (közben sózzuk, borsozzuk).
  5. Kb. 12-15 perc alatt készül el az alaprizottó. Az utolsó 3 percben nekiállunk a spenótnak, amihez serpenyőben olívaolajon lapjára szelt fokhagymákat adunk, és enyhén pirítjuk. Ekkor kerül hozzá a metélt spenót, amit 1-2 perc alatt átforgatunk, majd félrehúzuk és kivesszük.
  6. Ugyanebben a serpenyőben sütjük meg a garnélákat (ha főtt garnéláról van szó 1-1 perc bőven elég a pirításhoz).
  7. Az alaprizottó megfőtt, kivesszük a rákfejeket, teszünk bele bőven mascarponét, hogy jó krémes legyen, belekeverjük a spenótot és tálalásnál rárakjuk a garnélákat, vagy ezeket is belekeverhetjük. Ki, hogy:)
  8. Egy kis rákolajjal is megcsepegtethetjük, amit a páncélból készítünk el.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14928
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Egy könnyű fehérbor leginkább:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Story az angelastaste.blogspot.com- on.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek