r
Nosalty Logó

Gerslirizottó gombával

Pogácsa
Gerslirizottó gombával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

887
Kalória
19.1g
Fehérje
87.2g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
192.3g
Víz
119g
Koleszterin
17.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    3622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 1775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A gerslit előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük.
  2. A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, a vaj felét hozzáadjuk, megolvasztjuk. A vöröshagymát pár percig kevergetve dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit. Jó pár percig pirítgatjuk, kevergetjük. Ráöntjük a fehérbort. Megvárjuk, hogy elpárologjon.
  4. Innentől kezdve - szokásos módon - merőkanalanként adjuk hozzá a füstölthúslét.
  5. Közben a gombát nagyobb darabokra kockázzuk és kevés olajon gyorsan megpirítjuk.
  6. A bébispenótot megmossuk és salátacentrifugában átpörgetjük.
  7. Ha van otthon egy kisebb darab parmezánsajthéj, ezt a főzés felénél kb. hozzáadhatjuk a rizottóhoz.
  8. Jó lassan, majdnem 2 óra alatt fő meg a gersli, a végén is izgalmasan roppanós volt.
  9. Amikor elkészül, keverjük bele a maradék vajat, a gombát, a spenótleveleket és egy jó adag reszelt parmezánsajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

Már nagyon ki akartam próbálni a gerslit, volt itthon egy jó nagy adag füstölt-húslé, maradék pár szem gomba, pár levél bébispenót. Nagyon jól sikerült ebéd lett belőle.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...