r
Nosalty Logó

Vidéki jérceleves Kodály módra

Miss Lemon
Vidéki jérceleves Kodály módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

195
Kalória
13.8g
Fehérje
10.9g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
454.2g
Víz
51.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12292.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    9405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    5450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5399 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    21046 micro
  • β-karotin
    50231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2882 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 2331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét/tyúkot a hideg vízben feltesszük főni.
  2. Amíg felforr, megpucoljuk és hasábokra vágjuk a zöldségeket, de a gyömbért és a hagymát egyben hagyjuk (de azokat is megpucoljuk).
  3. Amint felforrt, leszedjük róla a habot, kis lángra vesszük alatta a tüzet, és hozzáadjuk a zöldségeket.
  4. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a a paradicsompürét.
  5. Másfél-két órát főzzük nagyon lassú tűzön.
  6. Ha már nagyon puhának, megfőttnek ítéljük a húst, akkor kivesszük a levesből a gyömbért és a hagymát, a tyúkot feldaraboljuk, ha szükséges, a lét leszűrjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 120 p

A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből való. Sajnos az nem derül ki belőle, hogy ez a leves Kodály kedvence volt, vagy esetleg ő maga így készítette. Mindenesetre nagyon finom húsleves, sem a gyömbér, sem a sűrített paradicsom nem rontja el.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...