r
Nosalty Logó

Vidéki jérceleves Kodály módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Miss Lemon
Vidéki jérceleves Kodály módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2331 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12292.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    9405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    5450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5399 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    21046 micro
  • β-karotin
    50231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2882 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 2331 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét/tyúkot a hideg vízben feltesszük főni.
  2. Amíg felforr, megpucoljuk és hasábokra vágjuk a zöldségeket, de a gyömbért és a hagymát egyben hagyjuk (de azokat is megpucoljuk).
  3. Amint felforrt, leszedjük róla a habot, kis lángra vesszük alatta a tüzet, és hozzáadjuk a zöldségeket.
  4. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a a paradicsompürét.
  5. Másfél-két órát főzzük nagyon lassú tűzön.
  6. Ha már nagyon puhának, megfőttnek ítéljük a húst, akkor kivesszük a levesből a gyömbért és a hagymát, a tyúkot feldaraboljuk, ha szükséges, a lét leszűrjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 4731
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Levesbetétnek én kis krumpligombócokat főztem hozzá, de cérnametélttel vagy bármiféle tészta nélkül is tökéletes.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vidéki jérceleves Kodály módra
Miss Lemon 84 recept

A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből való. Sajnos az nem derül ki belőle, hogy ez a leves Kodály kedvence volt, vagy esetleg ő maga így készítette. Mindenesetre nagyon finom húsleves, sem a gyömbér, sem a sűrített paradicsom nem rontja el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.