Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsleves Glaser konyhájából

Csirkehúsleves Glaser konyhájából
Csirkehúsleves Glaser konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tartalmasabb levesre vágyunk, sűrítsük a levesünket főtt rizzsel vagy tésztával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat egy edénybe, öntsünk rá 1,5 l vizet, sózzuk meg, és forraljuk fel. Szedjük le a habot, adjuk hozzá a durva darabokra vágott leveszöldséget és a fűszereket.
  2. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és főzzük kb. 45-60 percig.
  3. Vegyük ki a húst a levesből, és hagyjuk hűlni. Húzzuk le a bőrét, fejtsük le a húst a csontokról, és vágjuk fel.
  4. Szűrjük le a levest. A zöldséget pürésítjük a levessel, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
  5. Készítsünk a vajból és a lisztből világos rántást, öntsük fel kevergetés mellett a kihűlt levessel. Ízesítsük sóval, borssal, és főzzük kb. 5 percig. Tegyük a húst a levesbe, és melegítsük kb. 2 percig.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 213
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos leves, húsleves másképp, csirkeszárnyleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2013-02-07 21:33

édesanyám is hasonló módon dobta fel legutóbb a maradék húslevest, csak rántás nélkül, mivel mi sok zöldséggel szeretjük, így elég volt azt leturmixolni

276
csirkeszárny 500 g
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 ek
babérlevél 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
bors 0 ízlés szerint