Nosalty Logó

Csirkehúsleves Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkehúsleves Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1010 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 252 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat egy edénybe, öntsünk rá 1,5 l vizet, sózzuk meg, és forraljuk fel. Szedjük le a habot, adjuk hozzá a durva darabokra vágott leveszöldséget és a fűszereket.
  2. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és főzzük kb. 45-60 percig.
  3. Vegyük ki a húst a levesből, és hagyjuk hűlni. Húzzuk le a bőrét, fejtsük le a húst a csontokról, és vágjuk fel.
  4. Szűrjük le a levest. A zöldséget pürésítjük a levessel, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
  5. Készítsünk a vajból és a lisztből világos rántást, öntsük fel kevergetés mellett a kihűlt levessel. Ízesítsük sóval, borssal, és főzzük kb. 5 percig. Tegyük a húst a levesbe, és melegítsük kb. 2 percig.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3290
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha tartalmasabb levesre vágyunk, sűrítsük a levesünket főtt rizzsel vagy tésztával.

Hozzászólások

Hagymafaló

édesanyám is hasonló módon dobta fel legutóbb a maradék húslevest, csak rántás nélkül, mivel mi sok zöldséggel szeretjük, így elég volt azt leturmixolni

R.Jucus

Már többször elkészítettem, nagyon szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek