r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves Glaser konyhájából

Glaser
Csirkehúsleves Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
15.8g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
150.9g
Víz
93.6g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat egy edénybe, öntsünk rá 1,5 l vizet, sózzuk meg, és forraljuk fel. Szedjük le a habot, adjuk hozzá a durva darabokra vágott leveszöldséget és a fűszereket.
  2. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és főzzük kb. 45-60 percig.
  3. Vegyük ki a húst a levesből, és hagyjuk hűlni. Húzzuk le a bőrét, fejtsük le a húst a csontokról, és vágjuk fel.
  4. Szűrjük le a levest. A zöldséget pürésítjük a levessel, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
  5. Készítsünk a vajból és a lisztből világos rántást, öntsük fel kevergetés mellett a kihűlt levessel. Ízesítsük sóval, borssal, és főzzük kb. 5 percig. Tegyük a húst a levesbe, és melegítsük kb. 2 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ha tartalmasabb levesre vágyunk, sűrítsük a levesünket főtt rizzsel vagy tésztával.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek