r
Nosalty Logó

Fúziós burgundi borjúragu cserépedényben sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Fúziós burgundi borjúragu cserépedényben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2643 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    636 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4313.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3814 micro
  • β-karotin
    9580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5306 micro
Összesen 2643 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fafülgombát kb. 1 órára bő vízbe áztatjuk. A borjúhúst 1x1 cm-es kockákra vágjuk és 3 adagban olajban előpirítjuk. A visszamaradt pörzsanyagos zsíradékban, a felaprított vörös- és fokhagymát, a reszelt gyömbért és az őrölt koriandermagot lepirítjuk.
  2. Mázas cserépedénybe tesszük a húst, a lecsöpögtetett gombát, a dinsztelt fűszereket, a rozmaringot, a felkockázott paradicsomot, a chilit, 1 evőkanál sót, kevés borsot, a babérleveleket és a rozmaringágakat.
  3. Rászórjuk a lisztet, felöntjük a vörösborral, összekeverjük, lefedjük és hideg sütőben indítva 180 fokon hőlégkeveréssel jó órát pároljuk. Egy óra letelte után a vastagabb karikákra vágott sárgarépát hozzákeverjük és újabb 1 órát sütjük.
  4. A felkarikázott cukkinit hozzáadva újra megkeverjük, további legalább fél órát sütjük. Ha a levét nagyon elfőné, a zöldségek hozzáadásakor kevés vízzel menet közben pótoljuk. Petrezselyemzölddel megszórva, juhtúrós puliszkával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 884
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fúziós burgundi borjúragu cserépedényben sütve
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.