Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás csirke ahogy Norbi készíti

Fokhagymás csirke ahogy Norbi készíti
Fokhagymás csirke ahogy Norbi készíti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagymás csirke. Hétköznapokra. Egyszerű, gyors, laktató és egészséges.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A körethez

ajánlat

Remekül passzol hozzá bármilyen más köret is, és a raguhoz is adhatunk még ízesített eceteket, petrezselymet, stb. a fantáziánkra van bízva. Egy könnyű fehérbort ajánljunk mellé vacsorához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.
  2. Besózzuk a csíkokat, és a felforrósított vajon a lehető leggyorsabban megpirítjuk alaposan, a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Azonnal felöntjük a tejszínnel és borrsal, mustárral állítjuk be az ízét. Amint egy kicsit besűrűsödött, összerottyant, lezárjuk a lángot, hogy ne szárítsuk ki a csirke húst.
  4. A körethez megpároljuk a rizst, és tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 449
elküldve: 4
receptkönyvben: 205
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkeragu, tejszínes csirke, fűszeres csirkemell párolt rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiraf18
zsiraf18 Wed, 2012-11-14 20:01

Kedves Norbi! nagyon köszi a receptet, ma este ezt készítettem el. Villámgyorsan kész lettem vele, és az íze mennyei! :D még nagyon sokszor lesz ez a menü. :D

445
csirkemell filé 60 dkg
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 kk
főzőtejszín 2 dl
vaj 1 ek
rizs 20 dkg
víz 3.5 dl
kurkuma 1 kk
gyömbér 2 kk