Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Futball-tál

Futball-tál
Futball-tál
115 perc / előkészület: 60 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jópofa és finom, egyszerűen elkészíthető falatkákból álló partitál, ami tökéletes kísérője lehet a fontos futballmeccseknek. Próbáljátok ki Ti is, és készítsétek el a vébédöntőre!

hozzávalók / 8 adag

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

Szólj hozzá!

elkészítés

tejfölös mártogató

  1. A tejfölt egy késes aprítóba rakjuk, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet, valamint a lereszelt fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk, és egy téglalap alapú tálba öntjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
  2. Tipp: ha túl folyékonyra turmixoltuk volna a tejfölt, keverjünk hozzá még egy pár kanállal, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze.
  3. Tálaláskor a mártogatós tetejét díszítsük fel focipályának: az alapvonalaknak én petrezselyemszárat használtam, a játékosok pedig csemegeuborka-karikák, illetve paradicsomkockák voltak.

baconös uborka

  1. A félbevágott kovászos uborkáknak egy kiskanállal vájjuk ki a közepét. Töltsük meg sajttal, és tekerjük körbe szorosan egy-egy szelet baconnel.
  2. Két evőkanál mézet keverjünk el egy teáskanál mustárral. A betekert virsliket tegyük sütőpapírral bélelt sütőtepsire, majd kenjük be a mustáros mézzel. 180°-os sütőben süssük 15 percet, félidőnél megfordítva, és újra bekenve őket.

virslimúmia

  1. A leveles tésztát vágjuk 2 cm széles csíkokra, és vékonyan kenjük meg ketchuppal vagy házi paradicsomszósszal. Sózzuk-borsozzuk, majd egy-egy csíkot tekerjünk egy-egy virsli köré.
  2. A virslimúmiák tetejét kenjük meg tojással, és szórjuk meg szezámmaggal. 210°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük őket aranybarnára.

mini sonkás croissant

  1. Keverjük össze a mustárt a mézzel, és kenjük meg vele a leveles tésztát. Fektessük rá a sonkaszeleteket, és szórjuk meg reszelt sajttal. A leveles tésztát vágjuk nyolc felé, majd mindegyik kis téglalapot vágjuk ferdén félbe, hogy háromszögeket kapjunk.
  2. A háromszögeket feltekerjük, az így kapott mini croissantok tetejét megkenjük tojással, és egy kevés sóval-borssal megszórjuk. 210°C-os sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

hamis grissini

  1. A leveles tésztát vágjuk 1 cm vékony csíkokra a hosszabb oldala mentén, majd a rövidebb mentén pedig egy vágással felezzük meg mindegyik csíkot.
  2. Kenjük meg a tésztát vékonyan olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg finomra vágott rozmaringgal, illetve reszelt parmezánnal. 210°C-os sütőben süssük 12 percet.

pizzafalatka

  1. A leveles tésztát vágjuk kis négyzetekre, és kenjük meg ketchuppal vagy házi paradicsomszósszal. Sózzuk-borsozzuk, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
  2. A koktélparadicsomokat karikázzuk fel, és helyezzünk egyet-egyet a négyzetek tetejére. 210°C-on 8-10 percet süssük.

összeállítás

  1. A mártogatós "pályát" tegyük egy kb. kétszer akkora, téglalap alapú tál közepébe. A két tál pereme közti sávba pakoljuk be az ötféle falatkát - ők a nézők -, és kezdődheti is a meccs és a falatozás!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 6500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 030
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
776 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás sajtos bulifalatka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1015
tejföl 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 3 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kovászos uborka 4 db
sajt 10 dkg
bacon 8 szelet
méz 2 ek
mustár 1 teáskanál
leveles tészta 1 csomag
ketchup 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
virsli 25 dkg
tojás 0.5 db
szezámmag 1 teáskanál
leveles tészta 1 csomag
mustár 1.5 ek
méz 1 teáskanál
sonka 10 dkg
sajt 10 dkg
tojás 0.5 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag
olívaolaj 1 ek
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 25 g
leveles tészta 1 csomag
ketchup 2 ek
sajt 10 dkg
koktélparadicsom 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint