r
Nosalty Logó

Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve

Éva-Anyóca
Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

933
Kalória
49.8g
Fehérje
126g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
722.3g
Víz
109.9g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 933 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3710.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    2560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    722.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47940 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 933 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22263 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    646 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3683 mg
  • Nátrium
    15358 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    756.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    4334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1971 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    9206 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 5592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4593 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat mossuk, a combokat félbe, a szárnyakat háromba, a mellet szeletekre vágjuk.
  2. A comb húsos részét éles késsel bevágjuk egy-két helyen. Tálba téve, beszórjuk a húsokat a húspuhítóval, négy órányit áll benne a hús (ez már előkészületi idő!).
  3. Lemossuk a húsról a húspuhítót.
  4. Alaposan beleforgatjuk a sült csirke fűszerkeverékbe a húsokat, és mivel a tyúkcombon van egy kevés zsírosabb rész, a nagyját levágjuk, és kisütjük. (Tényleg csak kevés van rajta, amennyi éppen csak kell!). Nem kell alá zsiradék, semmilyen!
  5. A tetejét megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, pizza fűszerkeverékkel, petrezselyemzöldjével. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát.
  6. Ráöntjük a sűrű paradicsomleveket ,éppen el fogja lepni! (J ó minőségű,sűrű finom paradicsomsűrítmény legyen!)
  7. A jénai fedelét rárakjuk a jénaira. A sütőbe tesszük a középső rácsra, főzzük-pároljuk.
  8. Kivesszük, késsel megnézzük a hús puhaságát, ekkorra már jó puhának kell lennie, a apradicsomsűrítményt a hús beszívja magába, és a fűszerek következtében nagyon finom sűrű szaftja lesz
  9. Visszatesszük a sütőbe, ami melegen tartja.
  10. Feltesszük főni a vizet a tésztának, olajos, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk a szósszal és a hússal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megérkezik nemsokára az új előnevelt csirkeállomány, és mivel a három megmaradt tyúkom már tojást se tojt, úgy döntöttünk, akkor elbúcsúzunk tőlük. Én tyúkot és kakast nehezen kezdek el főzni, nincs még gyakorlatom a főzésében. Több órás főzéssel belekezdtem, de még akkor se volt az az igazi puha. Volt, aki azt tanácsolta, a tyúkpörköltnél az utolsó 15-20 percnél tegyél bele 1 tkanál szódabikarbónát, az puhítja,....hát lehet, hogy puhult valamit, de a gyomrunk is égett. Nem volt jó:-(. Kaptam egy másik tanácsot, hogy Kotányi Húspuhítóba forgassam bele akár egy egész éjjelre a húsokat, majd mossam le, és tetszés szerint fűszerezzem, és főzzem, aminek szeretném .Ez bejött!:-) Életemben még ilyen puhára főzött tyúkot nem ettem, és a család sem, nem győzték dicsérni, én meg annyira örültem, hogy végre sikerült, azt a híres tyúkot "elkapni", és finomra, puhára főzni:-). Finom ebéd lett ezen részekből, és mivel laktató, két napra lett elég. A tyúkok  többi részét, kiadagolva, becsomagolva, a fagyóba tettem. Jobb időkre.:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...