Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kurkumás csirke karfiollal

Kurkumás csirke karfiollal
Kurkumás csirke karfiollal
110 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglehetősen zűrös délelőttünk volt a gyerekekkel, volt benne perpatvar, hangos sírás, dacos elköltözés. Aztán lett köztünk nagy békesség, sok puszi és nagy ölelés. Ja és minden gyermek itthon maradt, mégsem költözött el!:-)

Ebédre lelket és pocakot simogató, gyorsan elkészíthető lakoma kellett!;-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított csirkét a fenti fűszerekkel megszórjuk, a kurkumát kicsit el is simítgatjuk rajta, hogy egyenletesen befedje.
  2. Berakjuk a zsákba, a zsák száját szorosan összekötjük, ha van a csomagban zárószalag, akkor azzal, ha nincs, akkor a sütőzsák szétnyitása előtt levágunk a tetejénél egy kb. 1 cm vastag csíkot, és ezzel kötjük össze.
  3. Fogpiszkálóval megszurkáljuk néhány helyen, és lapos tepsire téve - mert ki fog folyni a leve- betoljuk a 200 °C-os sütőben (alsó-felső sütés), és kb. 60 percig sütjük, ekkor ránézünk, ha úgy ítéljük meg, hogy már kellően átsült, akkor átkapcsoljuk a sütőt grillre, és 15 percig pirítjuk. 
  4. A karfiolt kis rózsáira szedve egy tekintélyes méretű lábasban kevés sós vízben puhára pároljuk. 
  5. Addig egy másik lábasban keményre főzünk 5 db tojást, ha kész, hideg víz alá dugjuk, és megszabadítjuk a héjától, és apróra vágjuk.
  6. A megpuhult karfiolt fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kurkumával - ez az én mániám, hogy a köreten is szerepeljen ugyanaz a domináns fűszer-, ettől szép sárga színt kap, majd rászórjuk az apróra vágott tojásokat. 
  7. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 245
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somandi

Mióta szakács: 2013.08.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kurkumás csirke napsugár karfiollal, grill csirke karfiolos körettel sült csirke tojásos karfiollal, egészben sült kurkumás csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gycsi
gycsi Sat, 2014-01-11 21:09

Kedves Somandi ! Elkészítettem most a receptedet, nagyon finom lett!! A só/bors arányát viszont csak nehezen sikerült eltalálnom..esetleg az olyan kezdők miatt mint én, írhatnál valami támpontot..:) Köszönöm a receptet!!

Somandi
Somandi / Somandi Mon, 2014-03-03 13:20

Rendben, majd ha legközelebb elkészítem, akkor leírom az általam használt mennyiséget! :-) További jó sütögetést!

463
csirke 1.5 kg
karfiol 3 közepes fej
tojás 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kurkuma 2 tk
petrezselyem 1 csokor