Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrémleves

Paprikakrémleves
Paprikakrémleves
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja egy klassz étteremben, a Nyikosparkban vacsoráztunk. Több zseniális fogás mellett Sascha Huber egy elképesztően finom paprikakrémlevessel is megörvendeztetett bennünket. Muszáj volt itthon reprodukálnom. Legalábbis megpróbálni:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokon (légkeverésen).
  2. A paprikákat megmossuk, megszárítjuk és alufóliával bélelt tepsire tesszük. Forró sütőbe dugjuk kb. 25-30 percre. Közben egyszer-kétszer megforgatjuk a paprikákat. Akkor kész, amikor már feketednek kívülről és hólyagosodnak.
  3. A tepsiről tálba szedjük a paprikákat, fóliával légmentesen lezárjuk és békén hagyjuk 10 percig. Ezután könnyedén eltávolítható a paprikák héja, kiszedjük a magházukat is.
  4. A sült paprikákat turmixban pürésítjük, majd hozzáadjuk a már előzőleg egy lábasban felforrósított alapléhez. Sóval és borssal ízesítjük, összeforraljuk. A legvégén keverjük bele a Xantana port, ezzel sűrítjük. 
  5. Tálalás előtt botmixerrel habosítjuk a levest. Metélőhagymával díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 390
elküldve: 1
receptkönyvben: 269
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Krémleves paprikából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

80
tv paprika 1 kg
zöldség alaplé 1 l
2 kk
fehér bors 2 csipet
étkezési keményítő 1.5 evőkanál