r
Nosalty Logó

Fűszeres répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Fűszeres répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11831 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 282 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a szódabikarbónátés a sót összekeverjük, majd félretesszük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a cukrot az olajat és a joghurtot.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, a gyömbért, a fűszereket és a narancs héját.
  5. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Közben elkészítjük hozzá a mázat. Ehhez a mascarponét finom elkeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk az egyik narancs levét, majd eldolgozzuk.
  2. A megsült és kihűlt tortát megkenjük a mascarponekérmmel, a tetejét pedig megszórjuk pirított mandulával és kókuszchipssel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9200
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Kevés húsvéti édesség létezik, de a répatorta az egyik ilyen! Én ezt a fűszeres, tetején krémmel megkent változatot nagyon bírom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek