Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral

Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral
Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Donal Skehan azzal kezdi ennek a receptnek az ismertetését, hogy milyen méltatlanul mellőzött alapanyag a cékla. Teljes mértékben egyet értek vele! A cékla isteni finom, egészséges, ráadásul olcsó.
Jó ideje terveztem, hogy készítek valamit céklából, de lusta voltam nekiállni, mert féltem, hogy túl macerás lesz. Hát egyáltalán nem volt az. Ellenben nagyon-nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk, és tetszőlegesen ropogósra sütjük.
  2. A céklákat, miután a csúcsokat levágtuk, alufóliába csomagoljuk, és 190°C-on nagyjából 45 percig sütjük. Akkor jó, ha könnyedén bele tudjuk szúrni a villát. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
  3. Amíg a cékla és a krumpli sül, a bulgurt annyi forrásban lévő vízbe tesszük, ami ellepi. Rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, szükség szerint sózzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg el nem párolog a víz. Ha kész, rámorzsoljuk a feta sajtot, és jól elkeverjük.
  4. Utolsó lépésként összeforgatjuk a céklát, a burgonyát és a fetás bulgurt. Hidegen és melegen tálalva egyaránt nagyon finom.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 778
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
61 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklás bulgursaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415
cékla 4 közepes db
burgonya 500 g
bulgur 130 g
feta sajt 150 g
olívaolaj 3 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 8 dl