r
Nosalty Logó

Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral

Rosanics Petra
Sült cékla burgonyával és fetás bulgurral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

415
Kalória
14.1g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
445g
Víz
33.4g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1666 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6734.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1780.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    873 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1666 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk, és tetszőlegesen ropogósra sütjük.
  2. A céklákat, miután a csúcsokat levágtuk, alufóliába csomagoljuk, és 190°C-on nagyjából 45 percig sütjük. Akkor jó, ha könnyedén bele tudjuk szúrni a villát. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
  3. Amíg a cékla és a krumpli sül, a bulgurt annyi forrásban lévő vízbe tesszük, ami ellepi. Rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, szükség szerint sózzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg el nem párolog a víz. Ha kész, rámorzsoljuk a feta sajtot, és jól elkeverjük.
  4. Utolsó lépésként összeforgatjuk a céklát, a burgonyát és a fetás bulgurt. Hidegen és melegen tálalva egyaránt nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Donal Skehan azzal kezdi ennek a receptnek az ismertetését, hogy milyen méltatlanul mellőzött alapanyag a cékla. Teljes mértékben egyet értek vele! A cékla isteni finom, egészséges, ráadásul olcsó. Jó ideje terveztem, hogy készítek valamit céklából, de lusta voltam nekiállni, mert féltem, hogy túl macerás lesz. Hát egyáltalán nem volt az. Ellenben nagyon-nagyon finom lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek