r
Nosalty Logó

Fűszeres kekszek "sajttortával" töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fűszeres kekszek "sajttortával" töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Fűszerkeverék

Keksztészta

Sajtkrém

Összeállítás

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Fűszerkeverék

Keksztészta

Sajtkrém

Összeállítás

Összesen 5414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Fűszerkeverék

Keksztészta

Sajtkrém

Összeállítás

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 5414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Keksztészta

Sajtkrém

Összeállítás

Elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A fűszereket és a cukrot keverjük össze egy tálkában, majd tegyük félre. Ebből a keverékből kerülni fog a keksztésztába is, illetve sütés előtt ebben forgatjuk meg a nyers tésztagolyókat.
  2. Használhatunk egyébként bolti mézeskalács vagy „pumpkin sipce” fűszerkeveréket is, ha épp nincs otthon ennyiféle fűszer, és nem akarunk ennyifélét beszerezni. Annyit érdemes tudni, hogy ezt a keveréket lezárva sokáig tárolhatjuk és változatosan felhasználhatjuk.

Keksztészta

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt, a sót és a fűszerkeveréket.
  2. Habosítsuk ki a vajat és a nádcukorral és vaníliaaromával, amíg világos és krémes lesz, kb. 2-3 perc alatt. Szükség szerint kaparjuk le a tál oldalát.
  3. Egyenként keverjük bele a tojásokat. Várjunk körülbelül 20 másodpercet a következő hozzáadása előtt, ha szép egynemű a keverék, akkor jó.
  4. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva (szalámirúd nagyságúra és formájúra) tegyük hűtőszekrénybe hűlni legalább 60 percig. A tészta akkor jó, amikor a rúd szilárd és tartja az alakját. Amíg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket.

Sajtkrém

  1. A mascarponét a cukorral és a vaníliaaromával kihabosítjuk, majd 20 percre fagyasztóba tesszük, hogy alaposan kidermedjen.
  2. Habzsákba töltjük, így egyszerűbb lesz adagolni.

Összeállítás

  1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Vegyük ki a tésztát és a tölteléket a hűtőszekrényből. A fűszeres cukor is legyen a közelben.
  3. A tésztaroládból ujjnyi vastag (2 cm) korongokat vágunk, majd kézzel enyhén kilapítjuk őket.
  4. Kb. 16 korongunk lesz, ebből minden másodikra tegyünk egy diónyi sajtkrémet.
  5. A többi korongot a töltelékesek tetejére helyezzük. Nyomjuk össze a széleit, és óvatosan formázzunk belőlük golyókat, ügyelve arra, hogy ne bukkanjon elő a krém. Forgassuk meg öket a
  6. Süssük a sütiket 170°-on kb. 10-12 percig. A sütik akkor vannak készen, amikor a tetejükön aranybarna repedések keletkeznek.
  7. Sütés után a kekszeket tegyük rácsra, és hagyjuk őket hűlni 5-10 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3712
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres kekszek "sajttortával" töltve
Gerzsenyi Flóra 416 recept

Ez a keksz varázslatos kombinációja a melegítő fűszerek és az egyszerű, letisztult sajttorta ízvilágának. Kívül ropogós "fűszerkéreg", belül puha, lágy krém - tea vagy kávé mellé kitűnő kísérő, főleg borús, őszi napokon. Légmenetesen lezárva pedig sokáig eltartható, nem keményedik meg, sőt, idővel puhább lesz.

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Keksztészta

Sajtkrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...