r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkesült kapros-tejszínes cukkinivel

anni
Fűszeres csirkesült kapros-tejszínes cukkinivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkesülthöz

A házi csirke fűszersóhoz

555
Kalória
24g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
48.1g
Zsír
204.3g
Víz
138.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkesülthöz

A házi csirke fűszersóhoz

Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkesülthöz

A házi csirke fűszersóhoz

Összesen 2219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkesülthöz

A házi csirke fűszersóhoz

Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24827.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    24370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99311.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    97479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 2219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    5125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A csirkesülthöz

  1. A combokat kettévágva a forgónál beszórjuk afűszersóval.
  2. A cukkinit meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
  3. Egy vastag talpú serpenyőbe kevés olajat forrósítunk és rárakjuk a csirkecombokat. Ha megfehéredett az egyik oldala, megfordítjuk és ott is jól átsütjük.
  4. Ekkor a hőfokot visszavesszük, fedővel letakarjuk és csendesen pároljuk tovább.
  5. A hagymát apróra vágva egy mélyebb serpenyőben az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott paprikával együtt és a végén rádobjuk a cukkinit is. Így együtt pirítjuk pár pillanatig őket.
  6. Ételízesítővel megszórjuk, megborsozzuk és ráöntjük a tejszínt. Alacsony hőfokon, fedővel félig letakarva pároljuk. (Azért csak félig takarjuk le, mert a tejszín egyébként kifuthat.) A fokhagymát összenyomva hozzádobjuk.
  7. Mikor már majdnem puha, az apróra vágott kapor is belekerül, hogy amíg a zöldség megpuhul, jól átjárja az íze. Mire ez megtörténik, a tejszín majdnem teljesen elfő, olyan jó kis szottyos állagú lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nincs különös története, egyszerű, gyors és finom :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...