Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti

Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti
Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc gasztroműsorom Andrew Zimmern Bizarr ételei néven fut (Travel chanel), mely során bejárja a világot, és különféle bizarr fogásokat keres és fogyaszt el. Ezt a receptet az Ő weboldalán találtam, és egyből beleszerettem, majd egy picit személyre szabtam. Eddig minden vendégemnél elsöprő sikert aratott. Ne féljen senki a fűszerezéstől, együtt tökéletesen működnek! 1-2 hozzávaló valószínű hiányzik a klasszikus háztartásokból, de ne sajnáljuk ezek beszerzését, mert csak így az igazi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyak végét vágjuk le, majd vágjuk ketté a megmaradt darabot.
  2. Egy nagy tűzálló tálban pirítsuk meg egy kicsit a szárnyak mindkét oldalát, míg egy kis színt nem kap. 
  3. Adjuk hozzá a gyömbért, a chili-t, a csillagánizst és a fahéjat, majd 1 percig főzzük őket így.
  4. Adjuk hozzá a szójaszószt, a pálinkát, az osztrigaszószt, a mirin-t, a cukrot, a vizet, és forraljuk fel. Fedjük le, és 10 percig pároljuk alacsony lángon. 
  5. Vegyük le a fedőt, majd viszonylag erős tűz felett, sűrűn kevergetve főzzük, amíg a szószból csak egy vékony réteg marad a szárnyakon, nagyjából 8 percig. 
  6. Szedjük ki az egész fűszereket, szedjük ki a húst, és kínáljuk rizzsel. Hajszálvékonyra szeletelt hagymával hintsük meg bőven, és csepegtessünk rá lime-ot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 675
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Molnár Ákos

Mióta szakács: 2013.10.15.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chilis-gyömbéres csirkeszárnyak, ragacsos csirkeszárnyak, ragacsos fűszeres csirkeszárnyak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akos1313
Molnár Ákos / akos1313 Tue, 2013-11-19 15:02

Őszintén szólva én még sosem próbáltam anélkül. Mindenesetre az osztriga szósznak elég markáns íze van, szerintem, ha anélkül is ízlett, érdemes azzal is kipróbálni. Sajnos elég gyenge minőségű az itthon kapható szószok nagyja, sok keresgélés után, én a MegaChef márka mellett tettem le a voksom.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2013-11-03 20:57

Kösz , nagyon finom lett! Az osztriga szósz okozott beszerzési gondot. Lazán kihagytam. Remélem az élvezeti élményből nem maradtam ki ! :) Remélem megnyugtató választ kapok tőled!

447
csirkeszárny 1 kg
gyömbér 3 ek
chili 5 db
csillagánizs 3 db
fahéjrúd 1 db
szójaszósz 70 ml
pálinka 50 ml
osztrigaszósz 3 ek
mirin 40 ml
barna cukor 3 ek
víz 70 ml
fehér hagyma 1 közepes db
lime 1 közepes db