r
Nosalty Logó

Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1593 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 399 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    5270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1593 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyak végét vágjuk le, majd vágjuk ketté a megmaradt darabot.
  2. Egy nagy tűzálló tálban pirítsuk meg egy kicsit a szárnyak mindkét oldalát, míg egy kis színt nem kap.
  3. Adjuk hozzá a gyömbért, a chili-t, a csillagánizst és a fahéjat, majd 1 percig főzzük őket így.
  4. Adjuk hozzá a szójaszószt, a pálinkát, az osztrigaszószt, a mirin-t, a cukrot, a vizet, és forraljuk fel. Fedjük le, és 10 percig pároljuk alacsony lángon.
  5. Vegyük le a fedőt, majd viszonylag erős tűz felett, sűrűn kevergetve főzzük, amíg a szószból csak egy vékony réteg marad a szárnyakon, nagyjából 8 percig.
  6. Szedjük ki az egész fűszereket, szedjük ki a húst, és kínáljuk rizzsel. Hajszálvékonyra szeletelt hagymával hintsük meg bőven, és csepegtessünk rá lime-ot.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4009
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc gasztroműsorom Andrew Zimmern Bizarr ételei néven fut (Travel chanel), mely során bejárja a világot, és különféle bizarr fogásokat keres és fogyaszt el. Ezt a receptet az Ő weboldalán találtam, és egyből beleszerettem, majd egy picit személyre szabtam. Eddig minden vendégemnél elsöprő sikert aratott. Ne féljen senki a fűszerezéstől, együtt tökéletesen működnek! 1-2 hozzávaló valószínű hiányzik a klasszikus háztartásokból, de ne sajnáljuk ezek beszerzését, mert csak így az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.