r
Nosalty Logó

Rizses csirke Sz. Ági konyhájából

Sz. Ági
Rizses csirke Sz. Ági konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
35.7g
Fehérje
45.1g
Szénhidrát
30g
Zsír
283.6g
Víz
127.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, leöblítjük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a csirkehúst.
  3. Fehéredésig pirítjuk a csirkedarabokat, majd kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is.
  4. Beleszeleteljük a paradicsomot és a paprikát., majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
  5. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje az ételt. Tegyünk bele még sót, mert a rizs sok sót felvesz.
  6. Felforraljuk. Amikor forr, fedővel együtt áttesszük a sütőbe legalacsonyabb fokozatra, és 20 percig hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az étel levét.
  7. 20 perc után kóstoljuk meg.A rizsnek puhának kell lennie és minden vizet fel kell szívnia.Ha netán mégsem így történne, és a rizs kissé még ropogós lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, éshagyjuk még pár percig a sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 50 °C

Egyik legfinomabb elkészítési módja a csirkének, a rizs nagyon jóízű a finom húslétől, amiben megfő.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...