r
Nosalty Logó

Rizses csirke Sz. Ági konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sz. Ági
Rizses csirke Sz. Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 604 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2415 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 604 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2415 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, leöblítjük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a csirkehúst.
  3. Fehéredésig pirítjuk a csirkedarabokat, majd kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is.
  4. Beleszeleteljük a paradicsomot és a paprikát., majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
  5. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje az ételt. Tegyünk bele még sót, mert a rizs sok sót felvesz.
  6. Felforraljuk. Amikor forr, fedővel együtt áttesszük a sütőbe legalacsonyabb fokozatra, és 20 percig hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az étel levét.
  7. 20 perc után kóstoljuk meg.A rizsnek puhának kell lennie és minden vizet fel kell szívnia.Ha netán mégsem így történne, és a rizs kissé még ropogós lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, éshagyjuk még pár percig a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4697
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Egyik legfinomabb elkészítési módja a csirkének, a rizs nagyon jóízű a finom húslétől, amiben megfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.