Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses csirke Sz. Ági konyhájából

Rizses csirke Sz. Ági konyhájából
Rizses csirke Sz. Ági konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legfinomabb elkészítési módja a csirkének, a rizs nagyon jóízű a finom húslétől, amiben megfő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A csirkehúst megtisztítjuk, leöblítjük, a hagymát finomra vágjuk.

  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a csirkehúst.

  3. Fehéredésig pirítjuk a csirkedarabokat, majd kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is.

  4. Beleszeleteljük a paradicsomot és a paprikát., majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.

  5. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje az ételt. Tegyünk bele még sót, mert a rizs sok sót felvesz.

  6. Felforraljuk. Amikor forr, fedővel együtt áttesszük a sütőbe legalacsonyabb fokozatra, és 20 percig hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az étel levét.

  7. 20 perc után kóstoljuk meg. A rizsnek puhának kell lennie és minden vizet fel kell szívnia. Ha netán mégsem így történne, és a rizs kissé még ropogós lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, és hagyjuk még pár percig a sütőben.


 

  • sütési hőfok: 50°C
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 714
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizzsel sült csirke, csirkehús rizzsel, csirkés rizses egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

604
csirke 1 kg
rizs 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
víz 2.5 dl