r
Nosalty Logó

Zöldséges-gombás lasagne

NS
Zöldséges-gombás lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

798
Kalória
31.4g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
166.4g
Víz
92.1g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 4785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8685.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    3070 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2506 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    998.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1464 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1547 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 4785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Zöldségek előkészítése: paradicsomot vékony karikára, a karalábét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségmixből a nagyobb zöldségdarabokat felezzük.
  2. A brokkolit, karfiolt, répát, gombát, karalábét előpároljuk.
  3. A besamel mártást elkészítjük a szokott módon.
  4. Kivajazzuk a tepsit.
  5. Majd összeállítjuk a lasagne-t: Legalulra egy vékony réteg besamel mártás kerül, majd 1 réteg tésztalap. Erre besameltés a brokkolit tesszük, majd reszelt sajttal szórjuk. Ezt ismételjük 4-szer a zöldségeket variálva. (A zöldségek én így rétegeztem: 1. brokkoli, 2. répa, 3. karalábé + karfiol, 4. gomba + paradicsom) Lezárásképpen a felülre kerülő tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot.
  6. 180 C-on, légkeverés nélkül, fedővel kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd további 10-15 percet 200 C-on, fedő nélkül, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ausztriában rengetegszer ettem Gemüse Lasagne-t, ott szerettem meg igazán. Előtte igazából csak a bolognais változatát ismertem, de otthoni elkészítése sose sikerült olyanra, amilyre szerettem volna. (Bár most már ennek is rájöttem az okára...szerencsére. :) Szóval a séfünk volt olyan kedves, és megosztotta velem, ő hogyan is készíti azt a fincsi zöldséges lasagne-t . Persze ő nem fagysztott zöldségmixet használt, de nekem most csak ez volt itthon. Sajnos most a spenót kimaradt belőle, de a következőbe az is biztos fog kapni egy réteget. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...