Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából
Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta volt egy nagy csomag vágott zöldbab a hűtőben, s nemrég akciósan tudtam beszerezni darált pulykacombot is... Gondoltam, valahogy összepárosítom őket, s így született meg ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom és annál is laktatóbb étel! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A joghurtot ki lehet váltani tejföllel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként kimérjük a rizst, szűrőben átmossuk, egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és megsózzuk. Feltesszük főni.
  2. Ezután megpucolunk és felaprítunk két duci gerezd fokhagymát. Egy nagyobb serpenyőben elkezdünk melegíteni egy nagy evőkanál kókuszzsírt, majd rádobjuk a fokhagymát. Amikor egy pici színt kapott, illetve már egyre jobban illatozik, beletesszük a zöldbabot. Összeforgatjuk, egy picike vizet öntünk alá, kissé lejjebb vesszük a gázt, és néha átkeverve megvárjuk, hogy a bab megpuhuljon. Közben ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  3. Körülbelül mire a bab elkészül, a rizs is megfő, ezért elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, és félretesszük.
  4. Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanál kókuszzsírt, rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált pulykahúst, sóval, borssal, kakukkfűvel, illetve ízlés szerint Vegetával ízesítjük. Megvárjuk, amíg a hús teljesen kivilágosodik, és készre sül. Elzárjuk alatta a gázt, és egyelőre ezt is félretesszük.
  5. A joghurtot egy tálkában kikeverjük sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Ezután következhet a rétegezés. Egy jénai tálat kikenünk egy kis kókuszzsírral. Az aljára kerül a párolt zöldbab fele, erre simítjuk rá a főtt rizst. Ezután következhet a fűszeres darált hús, végül pedig a maradék zöldbabbal borítjuk be az egészet. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, hogy lehetőleg mindenhol érje, majd pedig light trappista sajtot teszünk rá - a legjobb lenne reszelni, de én most a szeletelt verzióból tépkedtem rá kisebb darabokat.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grill fokozatra kapcsolhatjuk, hogy a sajt gyönyörűen megbarnuljon és ropogóssá süljön a tetején. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 146
elküldve: 4
receptkönyvben: 403
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabkita

Mióta szakács: 2015.02.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rétegzett zöldbab, rakott zöldbab pulykából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
zöldbab 600 g
jázmin rizs 150 g
darált pulykahús 500 g
kókuszzsír 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
joghurt 200 g
trappista sajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint