r
Nosalty Logó

Friss-paradicsomos bolognai spagetti

Nosalty
Friss-paradicsomos bolognai spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

935
Kalória
48.1g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
294g
Víz
118.4g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    436 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.7 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11944.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    743 mg
  • Kálcium
    2377 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    5156 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    604.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1954 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    3486 micro
  • β-karotin
    12378 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25731 micro
  • Lut-zea
    4955 micro
Összesen 7463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, apró kocka sárgarépát, és süssük további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált húst hozzáadjuk.
  4. Tegyük az edénybe a húst, pirítsuk 4-5 percig. Mehet rá a jó adag felkockázott paradicsom, majd a vörösbor, forraljuk kissé össze, keverjük hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Forraljuk fel, és lefedve tegyük az előmelegített sütőbe egy órára.
  6. A sütési idő vége felé megfőzzük a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben. Majd szűrőben kissé lecsöpögtetjük, és azonnal hozzá is keverhetjük a friss, forró szószhoz.
  7. Rengeteg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ki ne szeretné a bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel, kicsi és nagyok egyaránt. Sokféleképpen készítik, de ez egy klasszikus, nagyon ízletes változata: füstölt szalonnával, kis vörösborral, rengeteg friss fűszerrel és paradicsommal. Ha elkészítitek, nem fogjátok megbánni!

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek