r
Nosalty Logó

Friss-paradicsomos bolognai spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 935 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7463 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    436 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 935 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.7 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11944.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    743 mg
  • Kálcium
    2377 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    5156 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1954 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    3486 micro
  • β-karotin
    12378 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25731 micro
  • Lut-zea
    4955 micro
Összesen 7463 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 198 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, apró kocka sárgarépát, és süssük további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált húst hozzáadjuk.
  4. Tegyük az edénybe a húst, pirítsuk 4-5 percig. Mehet rá a jó adag felkockázott paradicsom, majd a vörösbor, forraljuk kissé össze, keverjük hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Forraljuk fel, és lefedve tegyük az előmelegített sütőbe egy órára.
  6. A sütési idő vége felé megfőzzük a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben. Majd szűrőben kissé lecsöpögtetjük, és azonnal hozzá is keverhetjük a friss, forró szószhoz.
  7. Rengeteg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 15781
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ki ne szeretné a bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel, kicsi és nagyok egyaránt. Sokféleképpen készítik, de ez egy klasszikus, nagyon ízletes változata: füstölt szalonnával, kis vörösborral, rengeteg friss fűszerrel és paradicsommal. Ha elkészítitek, nem fogjátok megbánni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek