Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai szósz Toszkánából

Bolognai szósz Toszkánából
Bolognai szósz Toszkánából
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Toszkánai nyaralásunk alkalmából a donna, akinél laktunk, elmesélte mitől olyan finom az igazi bolognai szósz. Így amikor hazaértünk, megpróbáltam elkészíteni valami hasonlót, és igazán finom lett. Azóta mindig így készítem a bolognai szószt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a szósz kitűnő cannelloni vagy lasagne készítésére is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon apró kockákra vágjuk a hagymát, szalonnát, sárgarépát, zellert és fehérrépát, és egy kevés olajon összepároljuk. Amikor a szalonnakockák és a hagyma megüvegesedett, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús barnás színű lett, 2 evőkanál sűrített paradicsomot adunk hozzá, és jól összekeverjük, utána pedig hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fehérbort, sherry-t és az alaplevet.
  3. Ha felfőtt, a tüzet lehúzzuk annyira, hogy fedő alatt csak alig mozogjon a teteje. 2 órát hagyjuk a tűzön. Időnként megkavarjuk.
  4. Al dente-re főtt spagettire halmozzuk, és reszelt parmezánnal szórjuk meg a tetejét.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kalota

Mióta szakács: 2015.12.13.
11 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai alap, tésztaszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

456
szőlőmagolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
zeller 0.25 kis db
darált marhahús 400 g
füstölt szalonna 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sherry 0.5 dl
félszáraz fehérbor 1 dl
alaplé 1 dl
paradicsomszósz 40 dkg
sűrített paradicsom 2 ek