r
Nosalty Logó

Bolognai szósz Toszkánából

NS
Bolognai szósz Toszkánából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
25.9g
Fehérje
17.5g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
262.5g
Víz
90.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16196 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4458.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4290 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    64785 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4313 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Nagyon apró kockákra vágjuk a hagymát, szalonnát, sárgarépát, zellert és fehérrépát, és egy kevés olajon összepároljuk. Amikor a szalonnakockák és a hagyma megüvegesedett, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús barnás színű lett, 2 evőkanál sűrített paradicsomot adunk hozzá, és jól összekeverjük, utána pedig hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fehérbort, sherry-t és az alaplevet.
  3. Ha felfőtt, a tüzet lehúzzuk annyira, hogy fedő alatt csak alig mozogjon a teteje. 2 órát hagyjuk a tűzön. Időnként megkavarjuk.
  4. Al dente-re főtt spagettire halmozzuk, és reszelt parmezánnal szórjuk meg a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 120 p

Toszkánai nyaralásunk alkalmából a donna, akinél laktunk, elmesélte mitől olyan finom az igazi bolognai szósz. Így amikor hazaértünk, megpróbáltam elkészíteni valami hasonlót, és igazán finom lett. Azóta mindig így készítem a bolognai szószt.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...