r
Nosalty Logó

Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1501 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 40 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 251 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5046.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    2440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    487 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1501 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt pici rózsákra szedjük, szárát meghámozzuk, apróra vágjuk, megmossuk. Szokás szerint előkészíjtük: párolóedényben megpároljuk (én így tettem), előfőzzük vagy olajon pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a szárnak több idő kell, ezért azt öt perccel előbb tegyük be. Egy nagy fazékba tegyük a megpuhult karfiolt, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze. Öntsük fel a tejjel, és forraljuk fel, közben fűszerezzük, és tegyük bele a leveskockát is. (Vigyázzunk, hogy ne kapjon le.) Közben egy pohárban keverjük ki a tejfölt és a tejszínt. Ha a főzelék felforrt, merjünk a levéből a tejfölre, keverjük el, majd folyamatos kevergetés mellett vékonyan csurgassuk vissza az egészet. Forraljuk fel ismét. (Most is kevergessük néha, hogy ne kapjon le.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 37581
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

A tejszín nem feltétlen szükséges, csak épp volt 1 dl maradék, amit nem tudtam volna máshova elsütni.  A képen a pirospaprika esztétikai célokat szolgál, de aki szereti, ne hagyja ki. Ez igaz a petrezselyemre is. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti
szépróza 96 recept

A tavasz beköszöntével rákattantunk a főzelékekre. Hol karalábé, hol karfiol, hol finomfőzelék. Csak sosem bírok annyit főzni, hogy ne fogyjon el 24 órán belül... Talán ez a mennyiség kitart pár napig...

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek