Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti sertésszűz

Frankfurti sertésszűz
Frankfurti sertésszűz
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors serpenyős étel, amely többfajta körettel is tálalható, külsőre a modern kézműves konyhák világát idézi.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hártyáitól megtisztított húst felszeleteljük, majd kissé kilapítjuk, sózzuk-borsozzuk. A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit, majd kiszedve félrerakjuk.
  2. A maradék olajhoz adjuk a kockára vágott szalonnát, zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük.
  3. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a szalonnazsíron mindkét oldalát elősütjük, és ezt is félretesszük.
  4. A maradék zsiradékon kevergetve megpirítjuk a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, egy csipet sót, és tovább pirítjuk.
  5. Ezután felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, fűszerezzük: sóval, borssal, majorannával, kiforraljuk, majd hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és lefedve párolni kezdjük. A szeleteket néha forgassuk meg, és ha szükséges, az elpárolgó vizet pótoljuk.
  6. Közben a kelkáposzta a vastag eres részét kivágjuk, majd nagyobb kockákra vagdossuk. Ha a hús félig megpuhult, mehet bele a káposzta, szükség szerint kevés folyadék is, készre főzzük.
  7. Legvégül hozzáadjuk a pirított virslit, összeforraljuk, és azon nyomban tálalhatjuk is. Köretként rizst vagy szalmaburgonyát adhatunk mellé.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 261
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztás sertésszűz virslivel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-01-27 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

549
sertésszűz 50 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
kelkáposzta levél 5 közepes db
frankfurti virsli 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0.5 kk
finomliszt 5 dkg
víz 3 dl