Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye Mytton módra

Szűzpecsenye Mytton módra
Szűzpecsenye Mytton módra
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Díszítésnek sárgarépát, petrezselyemzöldet használok. Az angol duci hölgyektől tanultam ezt a receptet, ami hideg előétel karácsonykor. Nagyon ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk egy 20 cm-es átmérőjű jénai kerek kúpos tálat, és kenjük ki vajjal, majd a baconnel béleljük ki hosszában.
  2. A szűzpecsenyét a hártyától való tisztítás után 2 cm-es darabokra vágjuk fel, és nyomkodjuk meg egy kicsit a tenyerünkkel. Kevés vajon süssük elő, sózzuk, borsozzuk, és ezután a szalonnára rakjuk, és tegyünk rá vajat. A legjobb a vajat előre felkarikázni még hidegen (fűszervajat készen lehet kapni, de készíteni is lehet). Szórjunk rá 3-4 db zsályalevelet, és megint hús következik, majd fűszeres vaj, szalonna és hús, majd zsálya, és fedjük le a szalonnával. Ezt addig tegyük, amíg meg nem telik a tálunk.
  3. Locsoljuk meg borral, és tegyük fóliával letakarva hideg sütőbe, majd süssük 160 fokon 1 órát. Ekkor vegyük le a fóliát, és még 20 percig süssük 180 fokon. Nagyon ne pirítsuk meg.
  4. Kivesszük a sütőből,majd takarjuk vissza a fóliával, és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Ünnepi nap előtt készítsük el, majd közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, borítsuk egy tálra, díszítsük, és lehet szeletelni, mint a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 729
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös szűzpecsenye, szűzpecsenye hidegen, szűzpecsenye baconnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
sertésszűz 60 dkg
kanadai bacon 20 dkg
zsálya 1 csokor
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
provence-i fűszerkeverék 1 ek
fűszervaj 10 dkg
félszáraz fehérbor 1 dl