r
Nosalty Logó

Frankfurti leves ahogy Zsolt készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsolt hobby chef
Frankfurti leves ahogy Zsolt készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2564 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 258 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    3687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    4283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14348 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 2564 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én ennél a levesnél mindent előre felaprítok, kivéve a virslit, mert szinte folyamatosan foglalkozni kell vele. Először felaprítjuk a hagymát, kockázzuk a krumplit, karikázzuk a répát, előkészítjük a fokhagymát és minden egyéb hozzávalót.
  2. Zsiradékon (ma mangalica zsíron, de ha az nincs, akkor olajon) pirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor üveges, meghintjük bazsalikommal és borsikafűvel. Gyorsan elkeverjük, és belenyomjuk a fokhagymát.
  3. Keverés után beletesszük a répát, és kicsit pirítjuk. A répa (amennyiben jó minőségű) ereszt egy kis színt, amit látni fogunk az üveges hagymán, mivel kissé besárgul. Ha ez megvan, öntünk rá pár deci vizet, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és kevés vízen elkezdjük puhítani a répát.
  4. Pár perc után mehet bele a kockázott krumpli. Ezt is felöntjük kevés vízzel. Amikor felforr, mehet bele a csíkokra vágott káposzta. Most annyi vizet adunk hozzá, amennyi levest akarunk. Együtt főzzük a zöldségeket olyan 3/4 készenlétig.
  5. Közben egy nagy serpenyőben nagyon kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a virsli karikákat. Fontos, hogy kevergessük, hogy ne égjen meg. Mire minden virslikarika megpirul, addigra kell a levesben a zöldségnek a 3/4 készenlétig megpuhulnia. És ekkor a virslit szedőkanállal kiszedjük a serpenyőben levő olajból, és a levesbe tesszük.
  6. A levest megkeverjük, kóstolunk, és ha kell, sózzuk. Fontos, hogy gyakran kóstoljunk, és óvatosan sózzunk.
  7. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, a serpenyőben maradt olajba tesszük a vajat, és megolvasztjuk, és elkeverünk benne 1,5 kanál lisztet. Világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát simára. Amikor elkevertük, beletesszük a tejfölt. Azzal is simára keverjük, majd hígítjuk a rántást a leves forró levével. Ezt a rántást kicsit főzzük a serpenyőben, majd hozzákeverjük a leveshez. Rottyan egyet, és kész. Kóstolunk. Ha jó, levesszük a tűzről, és hagyjuk állni lefedve kb. 1 órát.
  8. Jó étvágyat. :-)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1285
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 268103
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frankfurti leves ahogy Zsolt készíti
Zsolt hobby chef 9 recept

Nem tudom, lehet-e valódi frankfurti levesnek hívni ezt a levest. Szintén sok változtatáson ment keresztül. Mára ezt a változatot szeretjük a legjobban. Ez a mennyiség kb. 10 főre lesz elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek