Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti

Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti
Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom minap szólt, hogy úgy enne már frankfurti levest. Hú, azt én is szeretem és tényleg rég ettem én is. A helyzet az, hogy rádöbbentem, hogy még nem is főztem egyedül, mert ezt mindig a Mamkám csinálta nekem, mert számomra az a legfinomabb. Na, akkor hajrá, gondoltam, csinálok egy fini levest, persze megkaptam a telefonos segítséget hozzá és így már nekiláthattam. Az eredmény olyan lett, amilyet szerettem volna! Mi a tejfölt mindig külön rakjuk hozzá, ki, mikor, hogy szeretné enni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, felcsíkozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A krumplit hámozzuk-mossuk, kis kockákra vágjuk és a virsliket felkarikázzuk.
  2. A rántás készítésével kezdjük, abban a fazékban, amiben a levest szeretnénk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a fokhagymát és addig keverjük, amíg a lisz egy picit megbarnul. Lehúzzuk a tűzről, hozzárakjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felengedjük 2l vízzel. (nekem így jó sűrű lett a levesem, persze mindenki ízlése szerint csinálja).
  3. Mehet vissza a tűzre, rakhatjuk is bele a káposztát, a krumplit és a fűszereket (só, ételízesítő, bors, köménymag).
  4. Forrástól számítva 10 percig főzzük és amikor a káposzta egy kicsit már összeesett mehetnek bele a virslikarikák. További 30-40 percig főzzük. Közben kóstoljuk, ha valakinek nem elég fűszeres tegyen még bele. Amikor minden megpuhult kész a levesünk. 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 379
elküldve: 4
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Frankfurti leveles tejföllel, tejfölös frankfurti leves, frankfurti leves Mettácska konyhájából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

230
kelkáposzta 60 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
virsli 140 g
burgonya 2 db
finomliszt 1.5 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 tk
ételízesítő 2 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
köménymag 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 ek