adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A salátához
-
1 kg franciasaláta alap
-
3 ek mustár
-
4 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 közepes db alma
-
5 közepes db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tojáshoz
-
10 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
Díszítéshez
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db citrom
-
1 közepes db csemegeuborka
502
Kalória
21.2g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
203.7g
Víz
418g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
167g franciasaláta alap107 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
67g alma31 kcal
-
33g csemegeuborka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
100g főtt tojás155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
24 kcal
Díszítéshez
-
33 kcal
-
0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
2 kcal
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
1000g franciasaláta alap640 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
400g alma187 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
600g főtt tojás930 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Díszítéshez
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
Összesen
3007
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
33.7g franciasaláta alap22 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
13.5g alma6 kcal
-
6.7g csemegeuborka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
20.2g főtt tojás31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Díszítéshez
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
0 kcal
-
5.7g citrom1 kcal
-
1.3g csemegeuborka0 kcal
Összesen
102
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 385 micro
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.1 g
Zsír
-
Összesen 172.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5604.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1375 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1794 mg
-
Nátrium 2013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 232.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 1222 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 532 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1877 mg
-
Retinol - A vitamin: 1473 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2311 micro
Összesen
3007
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
102
kcal
Elkészítés
A salátához
- A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük (többnyire olyat vásárolok, amiben zöldborsó, kukorica, répa, burgonya van).
- A 10 tojást keményre főzzük.
- A tojásokat félbevágjuk, és a sárgáját egy tálba tesszük, villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál mustárt teszünk hozzá és olajat, majd a 9 db fél tojásba visszatöltjük.
- A maradék tojás masszát tejföllel, a többi mustárral, citromlével elkeverjük.
- Beleaprítjuk a maradék tojást, az almát kockákra vágjuk, a csemegeuborkát szintén apróra, és a főtt zöldségeket is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálba tesszük, a tetejére ültetjük a tojásokat, díszítésként a parmezánt elkeverjük pirospaprikával, és a tojások köré szórjuk.
- Kisebb citrom darabokat helyezhetünk rá, és apróra vágott csemegeuborkát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 20 p
Általában karácsony vagy szilveszter táján szoktam készíteni ilyesmi salátát. Lehet dúsítani lilahagymával, vagy ha tavasszal készül, akkor akár újhagymával is. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.