r
Nosalty Logó

Franciás töltött tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Franciás töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8172.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    4289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2907 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    453 micro
  • K vitamin:
    1744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    1553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    10281 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    9080 micro
Összesen 3445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    319 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
  2. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A snidlinget, petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
  4. A reszelt sajtból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal és a kapribogyóval összegyúrjuk, 6 golyót formálunk belőle.
  5. A sonkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal összegyúrjuk és 6 golyót formálunk belőle.
  6. 4 tojássárgáját a szardellapasztával és 4 dkg vajjal kikeverünk.
  7. Elkészítjük a bormajonézt. 6 tojássárgáját kis lábosba teszünk. Hozzáreszeljük a meghámozott almát, hozzáadjuk az újhagyma fehér karikáit, ráöntjük a bort és sűrűre főzzük, kihűtjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a mustárt, a tejszínt, a petrezselymet, a snidlinget, borsot darálunk rá. Kóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
  8. A bormajonézből apró foltokat rakunk egy tálra, amelyekbe a féltojásokat (18 darabot) állítjuk majd.
  9. 6 fél tojásfehérjébe sajtgolyót helyezünk, másik 6-ba sonkagolyót, 6-ot pedig szardellás krémmel töltünk nem púposra, a tálon lévő halmocskákra állítjuk.
  10. A bormajonézt rámerjük a tojásokra.
  11. A sajtost reszelt sajttal, a sonkást sonkacsíkocskákkal, a szardellásat ringlivel díszítjük.
  12. A tojások köré gerezdekre vágott paradicsomot és almát helyezünk (a maradék 2 fél tojásfehérjét is gerezdekre vágjuk a díszítéshez – ez a tartalék, ha valamelyik tojás véletlenül beszakadna vagy más okból tölthetetlenné válna.)
  13. Az újhagyma zöldjét is a tojások köré szórjuk.
  14. Legalább 2 órán át hidegen állni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 85518
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 29.

Ajánló

Még több fajta töltelékkel is készíthetjük: gomba, nyelv, stb.   Pezsgővel vagy hideg longdrinkkel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciás töltött tojás
Harmathy Ildikó 313 recept

Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni ezt a jó kis vendégfogadó tálat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?