Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia zöldséges pite

Francia zöldséges pite
Francia zöldséges pite
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a héten a VegaSaltyban egy nagyon finom, egyszerűsített francia pitét mutatunk, amit akár a franciák pizzájának is nevezhetnénk. Az eredetit sokkal lassabban, többféle hőmérsékleten sütik, nagyon aprólékos munka, a kész pite pedig tényleg eszméletlenül gazdag ízű, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára. 
  2. Ezalatt elkészítjük a hagymás feltétet: apróra vágjuk a vöröshagymát, és a fűszerekkel (borsot kivéve) és nagyon alacsony hőmérsékleten főzzük legalább negyven percen keresztül lefedve. Kicsit oda fog kapni, de semmi ok a pánikra, sőt, ne hagyjunk az edény alján a megbarnult hagymadarabkákat. Ezalatt jó 15 percig elősütjük a tésztát a sütőben.  
  3. Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor lehúzzuk a tűzről, és meglocsoljuk a balzsamecettel, meghintjük borssal, és beledobáljuk az apróra kockázott paprikát. Visszatesszük a tűzre, és pár percig pirítjuk. 
  4. Mehet a félig sült tésztára a hagymás keverék, rá a felaprított kapri- és olívabogyó, valamint a kéksajt, amit egyszerűen csak morzsoljunk rá a pite tetejére. Kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk a pite tetejét, és 160 fokon jó 20 perc alatt süssük készre. 
  5. Meg kell várni, amíg a pite teljesen kihűl! Egyrészt ekkor már tényleg szeletelhető, másrészt az íze langyosan bontakozik ki igazán. Friss saláta is tálalható mellé.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 20 669
elküldve: 13
receptkönyvben: 500
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: szüret, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

zöldséges pite, franciák zöldséges pitéje, hagymás pite

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kata bedő
kata bedő Thu, 2013-11-21 22:25

A TÉSZTA TELJESEN ELÁZOTT ÉS AZ IZ SEM MEGHATÁROZO ,NEM IZLETT SENKINEK SAJNÁLOM.

aantee
aantee / aantee Fri, 2013-10-25 13:06

Nekünk nem igazán ízlett (pedig szeretjük a francia konyhát és a quiche-t is), de hát ízlések és pofonok...

818
finomliszt 25 dkg
1 teáskanál
vaj 17 dkg
kéksajt 3 dkg
vöröshagyma 90 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
kapribogyó 4 teáskanál
olajbogyó 5 dkg
kakukkfű 1.5 teáskanál
rozmaring 1.5 teáskanál
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 4 ek
balzsamecet 1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
kéksajt 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd