r
Nosalty Logó

Zöldbabos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1902 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    3440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3099 micro
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot forrásba lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, és sütőpapíral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy kis peremet csinálunk a tészta széleiből, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  3. A tejfölt a fokhagymával, a sóval és a borssal elkeverjük, és a leveles tésztára kenjük.
  4. Majd a sonkát és a póréhagymát, illetve a sajt egy részét is rátesszük.
  5. A zöldbabokat szépen a tetején elrendezzük, és megszórjuk sajttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x27x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4661
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztából nemcsak édes finomságokat lehet készíteni. Spárgaszezonban ezt a receptet ugyanúgy fel lehet használni. És az íze egyszerűen csodálatos! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.