r
Nosalty Logó

Zöldbabos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1902 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    3440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3099 micro
Összesen 2956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot forrásba lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, és sütőpapíral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy kis peremet csinálunk a tészta széleiből, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  3. A tejfölt a fokhagymával, a sóval és a borssal elkeverjük, és a leveles tésztára kenjük.
  4. Majd a sonkát és a póréhagymát, illetve a sajt egy részét is rátesszük.
  5. A zöldbabokat szépen a tetején elrendezzük, és megszórjuk sajttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x27x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4656
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztából nemcsak édes finomságokat lehet készíteni. Spárgaszezonban ezt a receptet ugyanúgy fel lehet használni. És az íze egyszerűen csodálatos! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk