Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin

Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
290 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy ausztrál szakácstól, Paul West- től, a River Cottage Ausztrália sorozatból lestem el.

Idősebb vagy nagyobb termetű kakast ennél jobb módon nem készíthetnénk el.

hozzávalók / 4 adag

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

ajánlat

Köretként főtt krumplit, rizst vagy omlós házikenyeret javaslok.

Egyszerű és nincs sok teendő vele, de a végeredmény mennyei. Akinek kinti kemencéje van, abban is próbálja ki, abban még jobb lesz a végeredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés, pácolás

  1. A kakas combjait, szárnyakat és a két-három darabba vágott mellet vörösborba pácoljuk.
  2. A pataki tálat egész estére beáztatjuk.

Második nap, főzés

  1. Reggel papírtörlővel leitatjuk a bort. A borra szükség lesz, nehogy kiöntsük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a húsdarabokat.
  3. A húsos szalonnát némi olívaolajon megpirítjuk, aztán tálba kiszedjük. A hagymát üvegesre pirítjuk, azt is kiszedjük.
  4. A húst a zsiradékban körbepirítjuk, majd a pataki tál aljára rakjuk. Ezután jöhet a gomba pirítása, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk. A szalonnát és a hagymát a gombához keverjük a fűszerekkel együtt, és a húsra tesszük.
  5. A kis hagymákat cukorral karamellizáljuk. A páchoz használt bort ráöntjük a húsra, és a hagymákat szépen a tetejére rakjuk.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, a hústól függően kb. 3 óra alatt omlósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 958
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
nehézség: nehéz
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia kakaspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1641
kakas 3 kg
vörösbor 7 dl
rozmaring 1 szál
portobello gomba 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
gyöngyhagyma 12 db
1 csipet
cukor 2 dkg
finomliszt 5 dkg
köménymag 2 kávéskanál
bazsalikom 1 csokor
majoranna 1 kk
rozmaring 1 szál
kakukkfű 1 kk
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
petrezselyem 1 csokor