r
Nosalty Logó

Párolt zöldséges-rizses csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vera vagyok
Párolt zöldséges-rizses csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1201 micro
  • β-karotin
    3260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    4840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2421.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4805 micro
  • β-karotin
    13038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23013 micro
  • Lut-zea
    5369 micro
Összesen 2497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    750 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előveszünk egy mély serpenyőt, amiben kényelmesen elfér egymás mellett a hús. Beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, majd rátesszük a csirkecombokat a bőrével lefelé. Ezt 5 percig pirítjuk. Közben a húst megsózzuk, megborsozzuk. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalán is megpirítjuk. Utána felöntjük a húst 1 liter meleg vízzel.
  2. Közben megtisztítjuk a répát, és 3 centi hosszú, keskeny gerezdekre vágjuk. A megtisztított hagymát pedig 8 gerezdre. Betesszük a hús mellé. Ezután a szintén megtisztított fokhagymát is mellédobjuk. A gyömbért meghámozzuk, és belereszeljük, a zöldbabot beleöntjük. Az erős paprikát én félbevágva tettem bele, hogy később ki tudjam venni. Beletesszük a többi fűszert is, lefedjük, és fél óráig párolódni hagyjuk, alacsony lángon, lefedve. (Éppen hogy csak gyöngyözzön a víz főzés közben.)
  3. A fél óra letelte után felvesszük a lángot, és beleöntjük a zöldborsót. Mikor a víz felforrt megint, akkor beleöntjük a rizst is. Jó alaposan megkeverjük. Ezután nem szabad magára hagyni az ételt, mert könnyen leég. Megint lejjebb vesszük a hőmérsékletet az edény alatt.
  4. Bekészítünk egy edényben meleg vizet magunk mellé, pár percenként felöntjük, és megkeverjük a rizses húst. A rizs még kb fél liter vizet felvesz. (Nem szabad kiszárítani, mert úgy nem lesz finom. Ebben az ételben nem lesz "pörgős" a rizs.:)) Ez a folyamat eltarthat 20 percig. A keverésnél óvatosnak kell lenni, hogy a hús ne essen szét. Ezért nem szabad levenni a bőrét a combnak. Közben megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, akkor fűszerezzük.
  5. A 20 perc elteltével utoljára alaposan összekeverjük még a tálban lévő hozzávalókat, azután levesszük a tűzről, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5087
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Ezt a receptet alsó combbal könnyebb elkészíteni, mert a kevergetésnél nem eshet szét, a bőr összetartja. De nekem most ilyen hús volt itthon. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Ez az étel a fűszerezése miatt nagyon hasznos lehet nátha idején. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek