r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves 2. - Smithéknél

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia hagymaleves 2. - Smithéknél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3475 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 125 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11849.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    3133 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    6293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1985 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2584 micro
Összesen 3475 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveskockákat feloldjuk 1 liter forró vízben. (Természetesen ehelyett használhatunk alaplevet is, amennyiben rendelkezésünkre áll!)
  2. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, beleöntjük az olívaolajat.Majd belerakjuk a vöröshagymát, valamint a fokhagymátés megdinszteljük őket, kb. 5 perc alatt.
  3. Beleszórjuk a kurkumát, és a petrezselyemzöld felét, dinszteljük még 2 percig.
  4. Rászórjuk a 2 ek lisztet, sütjük 1-2 percig kavargatás mellet, amikor megvan, ráöntjük a leveskockás vizet.
  5. Beleszórjuk a zellerzöldet, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és lassú-közepes tűzön főzzük kb. 10 percig. A hagymák ne málljanak szét még, de legyenek megfőve.
  6. Beleöntjük a tejszínt, és lassú tűzön forraljuk fel, s adjunk neki még 3-5 percet, a végén pedig szórjuk bele a maradék petrezselyemzöldet.
  7. A pirítóshoz:
  8. Melegítsük elő a sütőt 220°C fokra (légkeveréses 200°C).
  9. Egy mozsárban 4 fokhagymagerezdet dörzsöljünk pépesre 1 tk durva szemű sóval. Adagoljuk hozzá az olívaolajat, és keverjük a mozsártörővel tovább.
  10. Egy sütőlemezre helyezzük rá a kenyérszeleteket, és mindegyik kenyérszeletet vékonyan kenjünk meg ezzel a fokhagymás péppel, majd szórjunk rájuk reszelt sajtot egy keveset, és toljuk be a sütőbe, legfelülre. Kb. 5 perc alatt süssük meg őket.
  11. Tálalás:
  12. A levest szedjük tányérokba, reszeljünk rá parmezánt, vagy grana padanot, szórjuk meg őrölt színesborssal, és adjuk mellé a pirítósszeleteket. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 189
  • Össznézettség: 216591
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Ajánló

A leves tovább fokozható, ha szerzünk pár tálkát, ami sütésálló. Ekkor fogunk két tojás sárgáját, pici sóval felverjük, és beleszórunk kb. 5 dkg reszelt sajtot. A tálkákba levest merünk, mindegyikre teszünk a tojásos masszából 2-3 evőkanálnyit, (nem baj, ha elsüllyed!) és forró 200°C fokos sütőbe toljuk kb. 5-10 percre. Ekkor a tojásos massza feljön a leves tetejére és megsül a sajttal együtt. Isteni! (Sajna éppen kifogytam az ilyen tálkákból, ezért nem tudom képpel illusztrálni.) Parmezán és grana padano híján bármilyen kedvünk szerinti sajtot reszelhetünk a levesbe. A csípős ízek kedvelőinek is tudunk a kedvében járni, hiszen az ő részükre a pirítósra kerülő fokhagymás masszába dörzsölhetünk el chilit a fokhagymával együtt, valamint a levesbe is nyugodtan kerülhet, mint Mr Smith is szívesen teszi a maga adagjába! Amennyiben mindenki szereti a csípőset a családban, a kurkuma megpirítása után kerülhet bele rögtön a levesbe a chili felkarikázva. Ahogy Mr Smith mondja, így csípősen egy másik dimenzió...:) pH besorolás: közepesen lúgosít - de csak a bagettek nélkül

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel éppen a 100. receptünknél tartunk, úgy gondoltuk, megosztjuk Veletek a "mi" hagymalevesünket. Tudjuk, több is van már fenn az oldalon, de ennek a változatnak van egy kis apropója. Történt anno, mikor megismerkedtünk Mr Smith-tel, még nem nagyon főzögettünk az elején kettesben. A gasztronómia felé az érdeklődés megvolt, de még nem lendültünk akcióba ezen a téren. Mígnem aztán egy szép napon eldöntöttük, hogy készítünk egy kis hagymalevest. Azt hiszem ekkor jöttünk rá, hogy szeretünk együtt főzögetni!:) Olyan jól sikerült eltalálni az arányokat, hogy azonnal le is jegyeztük a receptet, s azóta mindig így készítjük, s természetesen a nosztalgia mindig hozzáad egy kis pluszt ezekhez az egyszerű, de igen finom ízekhez!:) Ezután pedig szinte azonnal elindult bennünk a kedv s a késztetés mindenféle finom, egyszerű hagyományos, vagy éppenséggel bonyolultabb egzotikus ételek elkészítésére, valamint a mindenféle fűszerek megismerésére, és kipróbálására. Szóval ezért gondoltuk, hogy ez legyen a  "jubileumi", 100. receptünk az oldalon. Reméljük, nem bánjátok!:)

Hozzászólások (35)

P.

És igen! Végre itt van! Kedves mindenki! Volt szerencsém a levest él?ben kóstolni, azóta rendszeresen szerepel nálunk is. Eszméletlenül finom, én a magam részér?l még sosem ettem ennél jobb hagymalevest! Bátran és jó szívvel ajánlom mindenkinek! Nellikém! Gyönyör?! És gratulálok a 100. recepthez! :-))) Eszter

Törölt felhasználó

Ez igazán nagy öröm, hogy ennyire ízlett, hogy még másoknak is ajánlod Esztikém!:))) Nagyon köszönjük!!!Puszi: Mrs Smith

Éva-Anyóca

A recept se semmi, a fénykép meg ,azaz a tálalás, egész egyszer?en étvágycsináló!!Köszi,bel?le is próba lesz.Receptjeim közt.Megf?zöm, és írok.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönjük kedves Éva-Anyóca! Aztán kíváncsian várjuk a véleményt!!! Puszi: Mrs Smith

Éva-Anyóca

Mesésen finom lett, köszönjük, lesz máskor is, kár, hogy ilyen csodás tálalásom nem volt, de nem is ez a lényeg, hanem maga a csodás étel, amit még egyszer nagyon köszönök.:-O :-O Lesz még ismétlés, nem is egyszer. :-O Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Igen-igen ez csodásan hangzik!Szóval mentve! Nagyon sok receptetek szuper, leny?göz!Gratulálok! Kíváncsian várom a következ? százat! üdv Csató

Törölt felhasználó

Kedves Csató! Nagyon kellemes meglepetés, hogy másoknak is tetszenek a miáltalunk kedvelt receptek. Igazán köszönjük a dícséretet, és igyekszünk újabb finomságokat elétek tenni. A legjobbakat kívánjuk: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mr &Mrs Smith! Meglepetés????Hiszen én úgy tapasztaltam,itt nagyon sokan vagyunk akiknek tetszenek a receptjeitek!És ami még ennél is fontosabb az odafigyelés,és a f?zés szeretete ami maximálisan érz?dik bel?lük!Az emberi hang, ami ma ritka madár............... És többek között ezért élvezem nagyon ezt az oldalt!Bár sok ilyen lenne! üdv Csató

Törölt felhasználó

Igazán nagyon aranyos vagy Csató! Nagyon köszönjük a jó szavakat, s remélem további örömket nyújt Neked ez az oldal a kés?bbiekben is! Üdv: Mrs Smith

Gerzsó

Drága Smith-ék, és Junior! Gratulálok a 100. recepthez, csodálatos, méltó az eddigiekhez. Szoktam f?zni hagymalevest, de ez felülmúlja amiket eddig ismertem, elmentettem, meg fogom f?zni! A fotó pedig olyan mint egy festmény, gyönyör?! Junior nem m?ködött közre? Nagyon várom a találkozót! Addig is puszi, Zsóka néni.

Törölt felhasználó

Drága Zsóka néni! Neked is köszönjük a dícséretet, s reméljük elkészíted majd, s ízleni fog! Az a gyanúm, hogy Junior szívesen közrem?ködött volna a dologban, de iskolában volt. (lehet, hogy így egy kicsit könnyebb dolgom volt...:DDD) Bár igaz így is igen kalandosra sikeredett a fotózás...de az egy másik sztori... Mindenképpen ott leszünk a találkozón, s végre személyesen találkozunk! Szeretettel puszilunk: A Smith-ek

Törölt felhasználó

Minimum egy Vidék Íze címlapfotó :))) Eszterke, amúgy sárga irigység elesz....:DDDD

P.

Jucikám, miért lenne sárga irigység?... :-D

Törölt felhasználó

Ja, és a Zuram imádja a krémleveseket (mondjuk én is, bár a hagymát annyira nem :P) a zellert meg f?leg, úgyhogy mindenképp meg fogom f?zni, ráadásul alaplevem is van itthon általában...illetve nem is annyira alaplé, hanem maradék húsleves. Ajánlom mindenkinek! A mi családunkban még sosem fordult el?, hogy a vasárnapi húsleves az utolsó cseppig elfogyott volna, szuperül le lehet fagyasztani kisebb, pl. fél literes adagokban (akár zacskóban is, ha nincs annyi dobozunk!) és aztán mikor kell, mindig kéznél van ilyen csoda levesekhez, vagy f?zelékhez, stb. Juci

Törölt felhasználó

Kedves Smith Család! Gratulálok a 100. recepthez, nagyon figyelemreméltó, és a kép csak úgy árasztja a harmóniát, csodálatos! üdvözletemet küldöm: Zsani

Törölt felhasználó

Kedves Zsani! Örülünk nagyon, hogy tetszik a receptünk, és a kép is! Nagyon köszönjük a gratulációt, a legjobbakat, és jó f?zögetést kívánunk: A Smith-ek

Törölt felhasználó

Nagyon köszönjük Juci az elismer? szavakat! Kíváncsi leszek majd, hogy hogy ízlik Neked is, és a Zuradnak is!:))) Igen én is ajánlom a maradék húslevest is, vagy az el?re elrakott alaplevet szintén! Puszi: Mrs Smith

bokine

Gratulálok a századik recepthez, nagyon jól néz ki, mentve a saját receptek közé. Sok sikert a további munkákhoz. Üdvözlettel: Bokros Erika

Törölt felhasználó

Kedves Bokros Erika! Köszönjük a gratulációt, nagyon aranyos T?led! Reméljük, ízleni fog, ha sor kerül az elkészítésére, örömmel várjuk majd a véleményedet! Neked is jó f?zögetést, és sok örömet a receptekben: Mrs Smith

nyamóka

Mind a recept, mind a hangulatos kép igazán méltó arra, hogy a századik legyen! Az ilyen fotókért érdemes akár a Lidl vásárlóinak is kilógatni a tányért a hatodikról! :-DDDD Szerintem ez kicsit olyan, mint egy születésnap, vagy évforduló, hiszen ez a 100. munkátok, amivel örömet szereztetek másoknak; nekünk. Kívánjuk nektek, hogy még sokáig f?z?cskézzetek így együtt, és jubiláljatok még sokszor! :-) Köszönet a finomságokért, nem kevésbé a segít?készségért, ritka kincs ez manapság. :-) További sikereket kívánok szeretettel: Éva

Törölt felhasználó

:-DDDDD Ezt azért nehézkes lett volna kilógatni, most titkos új helyszínt találtam a fotóink számára, új lehet?ségek nyíltak meg ezáltal...;-) Igzad van kedves Éva, tényleg olyanra sikeredett ez az alkalom a 100. recept megjelenése, mint egy kis szülinap. Azt gondolom, hogy ezeknek a sok kedves hsz-nek köszönhet?, hogy számunkra egy kis ünneppé vált, s meg kell hagyni, az egész Smith Family meghatódott kissé...:))) Igazán kedves mindenkit?l, hogy "köszöntött" minket ebb?l az alkalomból! Ezt pedig mi köszönjük Nektek!!! Neked is jó f?z?cskézést, sok jó receptet, s a 100.-nál köszöntünk, az tuti!:))) Sok szeretettel: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Jajjdeguszta!!!

Törölt felhasználó

Köszi kedves Elif, köszi!!!:))) Rég jártál már itt, ne hanyagolj minket!:))) Elhavazódtál? De reméljük minden oké Veletek! Puszi: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hát nem épp úgy mentek-mennek a dolgok ahogy szerettem volna. Kisfiam 6 hetes kiütéshullámai talán már kezdenek lezárulni, úgyhogy mostmár úgy néz ki fellélegezhetek ebb?l a szempontból legalábbis.

Törölt felhasználó

Óó! Remélem túl lesztek a nehézségeken gyorsan, szívb?l kívánom! Azt is remélem, hogy nem komoly a dolog! Amint lehet, várunk vissza! Puszi: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Úgy néz ki jobban vagyunk, így ha minden jól megy úgy láttam találkozunk is jöv? héten. ;) Efe pöttyei elmúltak, de még jó ideig szednie kell a gyógyszereket, hogy ne térjenek vissza, remélem tényleg így is lesz.

Törölt felhasználó

Kedves Smith-ék!Most nézem csak hogy milyen szuper recept van itt.Mostanában ritkábban jártam erre és sajnos elkerülte a figyelmemet.El fogom készíteni,mert nagyon szeretjük a hagymalevest.Köszi.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Csak bátran kedves Bogi, csak bátran!:)) puszi: Mrs Smith

Mártika és Feri

Kedves Mr. & Mrs. Smith! Gratulálunk a 100. recept beküldéséhez! Ferenc egyik kedvence a Francia hagymaleves rozscipóban tálalva. Mártika egyik kedvence a klasszikus Francia hagymaleves (Tálaláskor a tányérokat háromnegyedig töltjük a forró levessel, majd ráültetjük a vajon pirított sajtos (pirítós) kenyérszeleteket.) További szép napot ,még legalább 1000 recept beküldést kíván: Mártika és Feri

Törölt felhasználó

Kedves Mártika és Feri! Nagyon-nagyon köszönjük a figyelmességeteket, igazán jólesik! :))) Igyekszünk még, fogunk még feltölteni recepteket, reméljük azok is elnyerik a tetszéseteket. Nektek is ugyanilyen jókat, és még sok-sok receptet kívánunk szeretettel: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mr. & Mrs. Smith! Csak gratulálni tudok ;-) A 100. recept egy szép kerek szám, még sok-sok ilyet! Ma elkészítettem ezt a fenséges levest, nagyon bejött, teljesen az ízlés világom (SZUPER)!!! Most várom haza a férjecskémet, hogy 'lemeóztassam' Vele ;-) Üdvözlettel: Gabi

Törölt felhasználó

Jajj de jó kedves Pinkmage!:))) Igazán örülünk, hogy ízlik ez a leveske! Bízom benne, hogy férjuradnak is bejön, s még egyszer leveszed a lábáról!:))) Kedves egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith

RAW

Kedves Mrs Smith! A sok munkában, karácsonyi készül?désben, és a költözés káoszába belesüllyedve kicsit elfáradva arra gondoltam hogy itt lenne az ideje egy kis comfort food-nak:) Hagyma leves.....nagyom finom volt köszönkük szépen. Egy Francia film mellett ágyban fogyasztottam el:))))) igaz sokáig kellet erre a pillanatra várnom, és éjszaka nem igen szeretek enni, de megérte! Köszönjük szépen ezt a nagyon finom receptet. Puszi Krisztina

MotlaLePula

Kedves Mr and Mrs Smith! A kedvenc levesem a francia hagymaleves, így bármilyen étteremben járok, ha van ilyen az étlapon, biztos megkóstolom. Volt már sok csalódásom is, de nagyon sok jót is ettem, viszont még sosem mertem nekiállni igazán jó recept nélkül elkészíteni magamtól. Azt hiszem a tiéd lesz az igazi, és végre ráveszem magam, hogy leteszteljem a francia hagymaleves készít? tudásom. :-) Köszönet a receptért! Üdv, Zsuzsi

Törölt felhasználó

Kedves banfizs! Na, elég kés?n vettem észre a hsz-edet, azóta lehet, hogy már el is készítetted a levest. Remélem ízlett Neked!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.