r
Nosalty Logó

Hagymaleves háromfajta hagymából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Hagymaleves háromfajta hagymából
adag
Főzés
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát.
  2. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit.
  3. Üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bővel ellepje.
  4. Sóval, borssal és leveskockával ízesítjük.
  5. Ha megfőtt a hagyma, botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik).
  6. Beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük.
  7. Pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 82619
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb. Ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest Lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban. Készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymaleves háromfajta hagymából
Receptműves 119 recept

Ez volt az első leves, amelyet kezdő háziasszony koromban megtanultam. Anyósomnál ettem hasonlót, aki kacagva mesélte, hogy a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető levese... Nem sokkal később ebédre volt hivatalos hozzánk az egyik világot látott és szőrszálhasogató maximalizmusáról messze földön híres rokonunk, aki csak annyit mondott, amikor végzett a levessel, hogy ez még a franciák hagymalevesénél is finomabb volt. Azóta a receptet picit átalakítottam egészségesebb verzióra, azonban így csak még egyszerűbb elkészíteni, úgyhogy kedves kezdő és haladó főzőmesterek sikerre és elismerésre fel!

Hozzászólások (18)

P.

Szia Memi! Nagyon szép lett!

Receptműves

Köszi, nagyon szeretjük, igazi jolly-joker, ha nincs id?m f?zni :-))

Törölt felhasználó

nagyon jo recept ,kicsiket atalakitottam s igy is igen jot kihoztam belole ...mivel nem volt ujhagymam tettem bele fokhagymat ,de isteni lett. es tenyleg finomabb a francia fokhagyma kremlevesnel;) koszonom!

Receptműves

Jó ötlet, nálam van úgy is, hogy csak vöröshagymából van, így legalább sokféle verziója lehet :-) Örülök, hogy ízlett, egészségetekre! Memi

Törölt felhasználó

Hali Receptm?ves! A storyline-ra reflektálva...még jó hogy finomabb, mint a franciák hagymalevese ugyanis az igazi francia hagymaleves a legegyszer?bb levesük. Ezt a levest a legszegényebb vidéki parasztok találták ki és fogyasztották Franciaországban. A mostani receptek ahhoz képest fejedelmi ételek. A recept tök jó.. nem próbáltam de a kép magáért beszél. clash.

Receptműves

Köszi az infót, ezt nem tudtam :-) Bizony sokszor a legegyszer?bb a legnagyszer?bb. Szép napot! Memi

Nymph

  Kipróbáltam, igaz egy kis tejszínnel és egy botmixerrel krémlevest csináltam bel?le, de így is nagy sikert aratott. :) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Sziasztok, régóta szeretném kipróbálni a hagymalevest, s ez a recept tényleg finomnak t?nik :) Mennyi vizet igényel, vagy csak találomra? Nem szeretném ha nagyon híg lenne... Üdv: Imre

Receptműves

Kedves Imre, pontos vízmennyiséget nem tudok írni, mert edényfügg? :-) Ha biztosan nem akarsz híg levest, els? körben annyi vizet önts a hagymára, ami épp ellepi, majd ha turmixoltad, utána még tudsz adni hozzá, ha s?r?nek érzed. Sok sikert :-) Memi

Törölt felhasználó

kipróbáltuk és finom lett! :) Még a gyerekek is megkóstolták, pedig nem igazán hagymások. Tettünk bele tejszínt is, kicsit többet mint kellett volna így elég édeskés lett. Sóval javítottuk :) Eltettük a receptet, köszönöm!

Törölt felhasználó

Ebben a percben készült el, jelentem: eszméletlen finom lett! Én tettem hozzá egy kis póré- illetve mogyoróhagymát is. Nagyon szépen köszönöm a receptet, ez a leggyorsabb, legegyszer?bb és egyben legfinomabb leves amit eddig készítettem!

Receptműves

Nagyon örülök, hogy ízlett :-) Szép napot, Memi

faboszi

Nagyon jó a reci, bár én az újhagyma helyett jobb szeretem a pórét. Nem szoktam turmixolni, hanem a felöntés el?tt 'staubolom' (liszttel szórom) vékonyan, és teszek bele a végén egy pici sötét szójaszószt vagy Worchester szószt is. Sok reszelt sajttal szeretjük. S?t még az édesanyámat is rászoktattam, pedig ? a pörköltbe is reszelte a hagymát :-))))

Receptműves

Jól hangzik így is :-)

Nostian

Én ma este készítettem el. Isteni lett! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad és akkora sikere lett, hogy a párom a holnapi adagot is megette bel?le! :) Köszönöm a receptet!

Receptműves

Egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, a férjemnek nagyon ízlett, háromszor is szedett bel?le. Nekem megmondom ?szintén, a f?tt hagymadarabkák nem jöttek be, azt hiszem, legközelebb inkább krémlevest csinálok bel?le. Köszönet a receptért!

Receptműves

Persze, bátran pürésítsd, remélem úgy Neked is kedvedre való lesz. Szép estét :-)

Törölt felhasználó

Szerintem a legfinomabb hagymaleves az oldalon:) Többet kipróbáltam, de ez a tuti....bár én is teszek bele egy kevés tejszínt és ?rölt szerecsendiót. Pikánsabb lesz, de ez már ízlés dolga....

Receptműves

Köszi, örülök, hogy ízlett :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.