Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves

Hagymaleves
Hagymaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a kaja, amiért megéri marha alaplevet főzni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban alaposan lepirítjuk, majd karamellizáljuk a vajon a szeletekre vágott vörös- és póréhagymát egy csipet sóval.
  2. Mikor szép aranybarna, illatos a hagymalekvár szerű alapunk, felöntjük a marha alaplével (marha oldalas, csont, zöldségek/zöldséghéjak-maradványok lassú tűzön egybefőzve, leszűrve).
  3. Nagyjából 5 perc rotyogás után kész is vagyunk.
  4. A szeletekre vágott bagettet megkenjük vékonyan vajjal, és bőségesen reszelünk rá sajtot (én gruyere, cheddar, sima trappista, kék-, kecske- és comté sajttal is imádom). Majd forró 200-250 fokos (5-8-as fokozat gáz) sütőben nagyjából 5 perc alatt megsütjük. A kenyér ropogós lesz, a sajt megolvad. Ezzel kínáljuk a levest.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 670
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

extra gyors leves, póréhagymaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

756
vöröshagyma 2 közepes db
póréhagyma 20 dkg
marha alaplé 10 dl
kakukkfű 2 szál
vaj 4 ek
bagett 8 szelet
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint