r
Nosalty Logó

Francia foszlós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia foszlós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 1133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 6804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 382 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8703.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2804 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 6804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Kézmeleg kefirben elkeverünk 3 ek. lisztet, cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk kb. fél órára.
  2. Amíg felfut az élesztő, addig elmorzsoljuk a puha vajat a liszttel (ne használjuk fel az összes lisztet, mert a nyújtásnál még kelleni fog). Ez kb. 10 perc.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a vajas liszthez, és szépen összedolgozzuk.
  4. Egészen addig dagasztjuk, amíg a tészta nem válik el az edény falától.
  5. Hagyjuk az edényben, borítsuk le fóliával az edényt, és tegyük a hűtőbe.
  6. Másnap (vagy akár napok múlva), a hűtőből kivéve, már használhatjuk is. A lényeg, hogy a töltelék már legyen kész, mikor a tésztát elővesszük.
  7. A betöltést követően meleg helyen pihentessük 20-30 percet, utána süthetjük. Félidőben megkenhetjük egy tojással. (Én 25 percet sütöttem 180 fokon.)

Diós töltelék

  1. Diós töltike: 15 dkg darált diót (én egy nénikétől vettem frissen a piacon még aznap) keverjük el a vajjal, cukorral és a sajtkrémmel. Adjuk hozzá a mazsolát, ha ráérünk, rumba áztathatjuk. Fahéj is mehet bele, ki hogy szereti.
  2. Mákos töltike: Vízben vagy tejben főzzük, adjuk hozzá a mazsolát és a cukrot, valamint a reszelt citromhéjat.
  3. Tésztát nyújtsuk ki kb 1 cm vastag téglalap alakúra. Vágjuk ketté hosszában. (2 rúd készül ebből a mennyiségből.) Tegyünk tölteléket mindkét tésztacsíkra (kenjük le az egészet), majd tekerjük fel őket, mint a bejglit. Vágjunk le belőle 2-3 centis szeleteket, majd meleg helyen hagyjuk, hogy a tészta picit magához térjen.
  4. Ízlés szerint variálhatjuk a töltelékeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6984
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy hűtőben keleszthető tészta: este elkészítjük, délelőtt süthetjük is. Akár napokig eltartható a hűtőben, s ha kell, elővesszük. Óriási segítség. Kívül ropogós, belül puha.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek