r
Nosalty Logó

Cruffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Cruffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej és a cukor egy részét tálban összekeverjük az élesztővel. Kicsit hagyjuk állni, ameddig az élesztő meg kell. Majd a tojást, vizet, a maradék cukrot, tejet is hozzákeverjük, és fokozatosan keverjük a lisztet hozzá. Amikor már elég sűrű a masszánk, akkor hozzákeverjük a napraforgó olajat, sót.
  2. Ha már elérte egy lágy, gyúrt tészta sűrűséget, akkor a maradék lisztet deszkára szórjuk, a tálból kivesszük a tésztát, és belegyúrjuk a lisztet. Viszonylag egy puha tészta állagát kapjuk végeredményként.
  3. Egy kiskanál mennyiségű napraforgó olajat kenünk a tál aljába, majd belehelyezzük a tésztánkat. A tészta felső felét is egy kiskanál mennyiségű napraforgó olajjal megkenjük.
  4. Frissentartó fóliával letakarjuk a tálat. Kb. 1 órát pihentetjük.
  5. A pihenés után 6 részre osztjuk el a tésztát, kb. 150 g 1 adag. Gombócokat formálunk, és egy nagyon vékonyan olajozott felületen 15 percig pihentetjük. Ismét letakarjuk frissentartó fóliával. Ezalatt az idő alatt a muffinsütőnket vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. Közben a 150 g vajat szobahőmérsékleten tároljuk.
  6. Nagyon vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk a gombócokat.
  7. Először mindegyiket sorban kinyújtjuk, ameddig a tészta rugalmassága engedi, majd félretesszük. Ez azért jó, mert ameddig mind a hat gombócot sorban kinyújtjuk, addig pihen a tészta. Most elkezdjük a végleges méretre kinyújtani a tésztánkat, egy 40x20 cm-es téglalapot alkotunk, és minden egyes kinyújtott tésztánkat kézzel, vékonyan megkenjük a szobahőmérsékletű vajjal.
  8. A 20 cm-es oldalánál elkezdjük föltekerni a tésztát. Miután föltekertük, kicsit még megsodorjuk, kb. 25 cm legyen. Mind a 6 tésztával ugyanezt a műveletet végezzük el.
  9. A végén 6 tésztarúd formánk lesz. Elkezdjük középen egy éles késsel hosszában fölvágni a rudakat. Úgy, hogy a belső, réteges fele legyen kívül, csigaformát alkotunk. Kb. 1 cm-t lelógatunk egy virtuális középső részbe, és körbetekerjük a tésztánkat, a végét kicsit aláhajtjuk, mint pl. a kakaós csigánál.
  10. Muffinformákba helyezzük, és kb. 30 percet pihentetjük. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
  11. A közepébe habzsák segítségével tölthetünk egy kevés lekvárt, mogyorókrémet. Én málnalekvárral töltöttem meg, egy párat meg üresen hagytam a reggeli kávé mellé. Porcukorral megszórjuk, és úgy kínáljuk.
  12. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 19664
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 04.

Receptkategóriák

Cruffin
Éva házias konyhája 159 recept

Általában, ha éjjel nem tudok aludni, akkor recept videókat nézegetek. Ez is egy ilyen éjjel volt, amikor rátaláltam erre a sütireceptre. Olasz recept videó volt, a felét sem értettem, de annyira izgatta a fantáziámat, nekiálltam lefordítani másnap. Tovább kerestem a neten, és találtam számomra már érthető nyelven hasonló recepteket. De egyik sem volt olyan szépséges, mint az olasz recept által készített. Gondoltam, lehet a kukában végzi, de én ezt a receptet próbálom ki. De, mint a fotó is bizonyítja, sikerült, méghozzá nagyon finom lett. Kicsit időigényes a sok pihentetés miatt, de alapjában nem sok munkát igényel. Amit még érdemes tudni, Amerikából származik a süti ötlete. Croissant és muffin. A croissant-hoz hasonló a tésztája, és muffinsütőben készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek