Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajkaramellás-almás batyu

Vajkaramellás-almás batyu
Vajkaramellás-almás batyu
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperegyszerű almás batyuk, egy kis vajkaramellával megtoldva, kevesebb mint egy óra alatt! ;)

hozzávalók / 8 adag

batyu

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasba öntjük a 2 ek. cukor, az 1 tk. fahéj, a gyömbér, a citromlé és víz társaságában, majd jól elkeverjük.
  3. Alacsony lángon, lefedve, kb. 15 percig pároljuk, majd lehűtjük.
  4. A leveles tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, a négyzetek közepére halmozzuk az almás keveréket, majd mindegyik halomra teszünk egy vajkaramellát.
  5. Becsomagoljuk őket, megkenjük olvasztott vajjal és a cukros-fahéjas keverékkel, majd 10-15 percig sütjük 200 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: perec, hamburger-buci, kifli, zsemle, burek, pita, croissant, buci, briós, bagel

egyéb elnevezések

almás batyu, almás táska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

247
alma 2 nagy db
cukor 2 ek
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 1 dl
leveles tészta 1 csomag
vajkaramella 5 dkg
vaj 50 g
cukor 2 ek
fahéj 1 tk