r
Nosalty Logó

Fordított ringlós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Fordított ringlós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3329 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 555 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 3329 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ringlószilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A tojásokat a cukorral mixerrel nagyon habosra keverjük, kb. két percig.
  3. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, utána felváltva a sütőporral összekevert lisztet és a joghurtot, utoljára az olajat. Könnyedén keverjük csak össze egyneművé, jobb kézzel, fakanállal, ha turmixszal túlkeverjük, kemény lesz a sütink.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját kikenjük a vajjal, rászórjuk a fahéjjal összekevert barna cukrot, majd erre helyezzük a púpos felükkel felfelé, körbe-körbe a szilvákat. Ráöntjük a masszát, és ha maradt még szilvánk, apró darabokra vágjuk, és vagy a tésztához keverjük, vagy a tészta tetejére szórjuk (én ezt tettem).
  5. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7681
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Az egyik barátunk beállított vagy 10 kiló hatalmas, nagyon édes ringlószilvával...:) A legtöbbjéből egy kis cukorral, egész fahéjjal főzve lekvár lett a télire, a maradékhoz meg találtam a neten ezt a szuper sütit. A joghurttól nagyon könnyű, sok a gyümölcs benne, és a fahéjas barna cukor, ahogy rákaramellizálódik a szilvára, nagyon feldobja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.