r
Nosalty Logó

Fordított diós-mandulás almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gjucci
Fordított diós-mandulás almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2316 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    4009 mg
  • Nátrium
    2086 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 5968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elmorzsoljuk a zsírt a sütőporos liszttel.
  2. Belekeverjük a cukrot, tojást, és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
  3. Van amikor túl omlósra sikerül, ilyenkor lehet esetleg még egy pici tej és liszt.
  4. Nyújtódeszkán a tepsi méreténél 1 cm-rel nagyobbra nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. A diót és a mandulát (külön-külön) durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. Kb. 4-5 nagyobb almát meghámozunk, és szeletekre vágjuk.
  3. Fahéjat cukorral összekeverjük, az almaszeleteket beleforgatjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük (jó, ha kilátszik a sütőpapír, mert mikor kivesszük a sütőből, kicsit mozgatni kell), majd sorban vagy kinek hogy tetszik, rátesszük az almaszeleteket.
  5. Rászórjuk a diót, majd a ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.
  6. Mehet a sütőbe, kb. 200 fokon 20-25 perc, de mivel nekünk gázsütőnk van, és szoktam figyelni, ha már egy picit megpirult a tészta, kiveszem (tűpróbát csinálok, de akkor már jó szokott lenni).
  7. Miután megsült, kivesszük a tepsit, kicsit a sütőpapírnál fogva megmozgatjuk, így egyben biztosan kijön, amikor megfordítjuk. Miután megfordítottuk, rászórjuk a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35×27,5×6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1467
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gjucci 2 recept

Párom kedvence a hagyományos almás pite. Viszont mikor van időm, szívesen próbálok ki újabb verziókat. Ezt a francia almás pite ihlette.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek