Nosalty Logó

Gyümölcsös-krémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Gyümölcsös-krémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 5063 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    670 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 5063 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és kenjük le a margarinnal, majd szórjuk le a zsemlemorzsával.
  2. A gyümölcsöket megtisztítjuk, magjukat kiszedjük, és megfelelő méretre vágjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Annyi gyümölcs legyen betéve, hogy az egész tepsi legyen betakarva. A gyümölcsöket megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.
  3. A piskótát elkészítjük: a tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük.
  4. A tojásfehérjéből, sóval és citromlével készítsünk kemény habot, a vége felé apránként beletesszük a maradék cukrot.
  5. A lisztet összekeverjük a tojássárgával, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a gyümölcsökre.
  6. A maradék masszába belekeverjük a kakaót, és rácsurgatjuk a sárga masszára. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hogy olyan cirmos mintája legyen.
  7. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, borítsuk ki egy gyúrólapra, hogy a sütőpapíros rész legyen felül, és óvatosan vegyük le a sütőpapírt.
  8. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral kemény pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni.
  9. A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet rákenjük a gyümölcsökre.
  10. A krémre tesszük a reszelt csokit v. tortadarát. Hűtőben hagyjuk összeérni, kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5191
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Ha gyümölcsös édességre vágysz, de szereted a krémes sütiket is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok olyan gyümölcsöm volt itthon, amiből fajtánként 1-2 darab volt. Így jött az ötlet, hogy gyümölcsös süti legyen belőlük (szilva, szőlő, nektarin, őszibarack, körte, alma). Szépen, oszloponként  tettem a tepsibe a gyümölcsöket. Persze a kész sütin ez nem igazán látszott. Sőt, volt akinek csak egyféle jutott. Legközelebb biztosan össze-vissza pakolnám a gyümölcsöket! Az eredeti recept a Nők Lapja Caféról származik, köszönet érte. Ott 1 kg szilvából készült ez a süti. Ha valaki kicsit magasabb sütit szeretne, kisebb tepsibe süsse.

Hozzászólások

zseeke60

Még könnyebb az elkészitése, ha süt?papir helyett alufóliát haaználunk!

Boszi

Szia! Nem változtat a sütin az alufóliás bélés? Vagy csak a piskótánál fontos a tepsi színe? Boszi

Hozzávalók

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek