r
Nosalty Logó

Fokhagymás zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Fokhagymás zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 658 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    2467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 164 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    956 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    9866 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5509 micro
Összesen 658 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot tetszés szerinti hosszúságúra feldaraboljuk. A répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk.
  2. Annyi sós vízben, hogy jól ellepje, megfőzzük.
  3. Ha a bab már majdnem kész, az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel összekeverjük, és a fővő leveshez öntjük.
  4. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzátesszük a leveshez, és még 1-2 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 43236
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Lehet bele főzni egy tojásból galuskát, ha gazdagabban akarjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legrégebbi leveseim egyike, mondhatni alap, mindegyikünk szereti. Párom anyukája készítette így, és én átvettem tőle. Nálunk, gyerekkoromban a zöldbablevesben csak zöldbab volt, és fokhagymával-ecettel készítették. Nem is tudom, mikor ettem olyat utoljára, de egyre jobban gondolkodom, hogy azt is elkészítem már egyszer, mert az is igen finom, legalábbis úgy emlékszem. No, majd beszámolok róla.

Hozzászólások

jkerekes8

Kedves Fahéj, nekem is a zöldbableves az egyik kedvenc nyári levesem, nagyon hasonlóan készítem én is. Az utóbbi id?ben - a klasszikus rántás helyett - azonban ezt is csak tejföllel és pirospaprikával behabarom, de liszt helyett zabpehelylisztet használok. (A családban van lisztérzékeny.) Az ízén egyáltalán nem érezni a különbséget. A zsiradék pedig úgy kerül bele, hogy az elején a felkarikázott zöldségeket - kevés zellerrel és karalábéval kiegészítve - kis olajon lepirítom, miel?tt a babbal együtt megf?zném. A zöldség-pirítás miatt még zamatosabb lesz szerintem. Holnap f?zök is egy nagy adaggal, kedvet kaptam hozzá!

Fahéj

Majd kipróbálom a Te recepteddel is, biztos nagyon finom úgy is. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Habarásnál lehet egyébként étkezési keményít?t is használni, vagy csak egyszer?en egy kis adag levest zöldségekkel összeturmixolni, és azt visszatéve úgymond saját magával s?ríteni. Véleményem szerint így a legegészségesebb :) Üdv. Szilvi

Fahéj

Az biztos, viszont a fokhagymás rántásnak van egy nagyon finom zamata. :) Üdv: fahéj

Wendy

Szia Fahéj, ez lesz holnap a gyerk?cök szünidei levese, most csináltam meg, nagyon jó lett :-). Én még tettem bele egy leveskockát, meg zöldpaprikát ízesítésnek. Köszi, Wendy

Fahéj

Szia Wendy! Remélem, a gyerk?cöknek is ízleni fog. A zöldpaprika pedig tényleg csodákat m?vel, én is szoktam tenni ebbe-abba, ha van épp itthon, mert nagyon jó ízt ad. Üdv: Fahéj

Wendy

Ma meg a Calzone-dat készítettük el, az is jó lett:-) Mostanában a receptjeidb?l f?zünk :-) Wendy

Fahéj

:) Köszi, Wendy! Ez nagy büszkeség nekem, nagyon megtisztel?. Remélem, nem fogsz csalódni a receptjeimben. Én csakis olyan recepteket teszek fel, amiket magam is hiba nélkül el tudok készíteni, és ráadásul finomnak tartok. Ha valami nem klappol, addig kísérletezek vele, amíg tökéletes nem lesz, és csak akkor osztom meg Veletek. Szép hétvégét: Fahéj

icicle

Jaj de jo hogy nincs benne kapor! :)

Fahéj

Van aki meg épp azt hiányolja. Én így is, úgy is nagyon szeretem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!