r
Nosalty Logó

Fokhagymás zöldbableves

Fahéj
Fokhagymás zöldbableves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

164
Kalória
4g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
159.8g
Víz
14.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    2467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    639.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    956 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    9866 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5509 micro
Összesen 658 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot tetszés szerinti hosszúságúra feldaraboljuk. A répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk.
  2. Annyi sós vízben, hogy jól ellepje, megfőzzük.
  3. Ha a bab már majdnem kész, az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel összekeverjük, és a fővő leveshez öntjük.
  4. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzátesszük a leveshez, és még 1-2 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

A legrégebbi leveseim egyike, mondhatni alap, mindegyikünk szereti. Párom anyukája készítette így, és én átvettem tőle. Nálunk, gyerekkoromban a zöldbablevesben csak zöldbab volt, és fokhagymával-ecettel készítették. Nem is tudom, mikor ettem olyat utoljára, de egyre jobban gondolkodom, hogy azt is elkészítem már egyszer, mert az is igen finom, legalábbis úgy emlékszem. No, majd beszámolok róla.

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...