r
Nosalty Logó

Csipetkés betyár zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csipetkés betyár zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6455.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    5123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    378 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3545 micro
Összesen 1647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, a paradicsomot meghámozzuk, mindkettőt apróra felkockázzuk (néhány kocka paprikát és néhány kocka paradicsomot félreteszünk a díszítéshez). A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt félretesszük, zsírjában üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük a füstölt lével, és fedő alatt, lassú forralással 15 percig félpuhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a csipetkét: a 100 g liszthez adjuk a tojást és egy csipet sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle. Borsónyi darabkákat csípünk ki a kemény tésztából, a forrásban lévő leveshez adjuk, és 20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Végül belekeverjük az 1 ek liszttel elkevert tejfölt, és a felkockázott tarját, kb. 5 percig főzzük, utánasózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük. Tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel, zöldpaprikával, paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32769
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finom, laktató, majdnem egytálétel recept egy régebbi Kiskegyed konyhájából származik. Ott a füstölt lét kockából ajánlották. Nekem nem volt kockám, de már régebben füstölt sonkát főztem, és szerencsémre a főzőlevet lefagyasztottam, hogy hátha valamihez majd felhasználhatom. S hát megadódott az alkalom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...