Csipetkés betyár zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
0 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
412
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
0 kcal
-
1200g alaplé84 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1647
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
13 kcal
-
7.9g zöldpaprika1 kcal
-
4g paradicsom1 kcal
-
15.9g zöldbab4 kcal
-
4g sonka5 kcal
-
0 kcal
-
47.6g alaplé3 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
64
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1613.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 213.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 886 micro
Összesen
412
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6455.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 5123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 853.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 274 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 378 micro
-
β-karotin 2478 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3545 micro
Összesen
1647
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 102 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
50 g füstölt szalonna
-
2 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
400 g zöldbab
-
120 g finomliszt
-
1 db tojás
-
200 ml tejföl
-
1 csipet só
Elkészítés
- A zöldpaprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, a paradicsomot meghámozzuk, mindkettőt apróra felkockázzuk (néhány kocka paprikát és néhány kocka paradicsomot félreteszünk a díszítéshez). A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt félretesszük, zsírjában üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük a füstölt lével, és fedő alatt, lassú forralással 15 percig félpuhára főzzük.
- Közben elkészítjük a csipetkét: a 100 g liszthez adjuk a tojást és egy csipet sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle. Borsónyi darabkákat csípünk ki a kemény tésztából, a forrásban lévő leveshez adjuk, és 20 perc alatt puhára főzzük.
- Végül belekeverjük az 1 ek liszttel elkevert tejfölt, és a felkockázott tarját, kb. 5 percig főzzük, utánasózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük. Tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel, zöldpaprikával, paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 32769
- Feltöltés dátuma: 2011. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ez a finom, laktató, majdnem egytálétel recept egy régebbi Kiskegyed konyhájából származik. Ott a füstölt lét kockából ajánlották. Nekem nem volt kockám, de már régebben füstölt sonkát főztem, és szerencsémre a főzőlevet lefagyasztottam, hogy hátha valamihez majd felhasználhatom. S hát megadódott az alkalom!