Szatmári paszulyleves gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
1 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
Összesen
470
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
4 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
10g koktélparadicsom2 kcal
-
100g füstölt virsli269 kcal
Összesen
940
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.7g burgonya10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
-
33.3g zöldbab9 kcal
-
8.3g tejföl17 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.4g fehér balzsamecet0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16.7g paprika3 kcal
-
0.8g koktélparadicsom0 kcal
-
8.3g füstölt virsli22 kcal
Összesen
78
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 394.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 453 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 2019 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 129 micro
-
Lut-zea 2783 micro
Összesen
470
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2602.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 969 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 789.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 907 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 295 micro
-
β-karotin 4039 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 257 micro
-
Lut-zea 5567 micro
Összesen
940
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 21 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl tejföl
-
1 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 ek fehér balzsamecet
-
1 késhegynyi barna cukor
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dkg koktélparadicsom
-
10 dkg füstölt virsli
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, lemossuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
- Kb. 1 liter vízbe beleszórjuk a zöldséges ételízesítőt (a házi a legjobb), hozzáadjuk a krumplit, a petrezselymet, 2 karika lecsópaprikát, 1 félbevágott koktélparadicsomot, és az egészet készre főzzük.
- Lehúzzuk a platniról, fedő nélkül picit hagyjuk kigőzölődni.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel és a tejjel, a tojássárgájával, 1 mk őrölt pirospaprikával színezzük, és belekeverjük a krumplis lébe.
- Hozzáadjuk a babot a leve nélkül, és a felkarikázott virslit. Hogy besűrűsödjön, összeforraljuk az egészet, majd a balsamico ecettel, pici cukorral, sóval-borssal ízesítjük.
- Ízlés szerint tehetünk hozzá pár karika csípős pirospaprikát, kis kaprot, avagy tárkonyt.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5607
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Van egy nagyon kedves könyvecském Végh Antaltól: "Száz szatmári parasztétel" címmel. Nagyon egyszerű receptek, de igen sok, manapság is felhasználható részlettel. Ezt azért írom, mert az eredeti receptek úgy kezdődnek, hogy "felteszünk 5 liter vizet főni"... Ebben a paszulylevesben (mely a paszulyfőzelékre is vonatkozik) a habarás az, amit átvettem, és azóta is használom, főleg a vajbab eseteben. Ez a tej-tejföl-tojássárga-liszt keveréke, melytől csodás krémes állagot kap úgy a leves, mint a főzelék. Az eredeti receptben nincs krumpli, virsli, bors, paprika, paradicsom, stb... csak egy kis petrezselyem és só.