r
Nosalty Logó

Szatmári paszulyleves gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Szatmári paszulyleves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    453 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    2019 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    907 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    4039 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    5567 micro
Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, lemossuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  2. Kb. 1 liter vízbe beleszórjuk a zöldséges ételízesítőt (a házi a legjobb), hozzáadjuk a krumplit, a petrezselymet, 2 karika lecsópaprikát, 1 félbevágott koktélparadicsomot, és az egészet készre főzzük.
  3. Lehúzzuk a platniról, fedő nélkül picit hagyjuk kigőzölődni.
  4. A lisztet simára keverjük a tejföllel és a tejjel, a tojássárgájával, 1 mk őrölt pirospaprikával színezzük, és belekeverjük a krumplis lébe.
  5. Hozzáadjuk a babot a leve nélkül, és a felkarikázott virslit. Hogy besűrűsödjön, összeforraljuk az egészet, majd a balsamico ecettel, pici cukorral, sóval-borssal ízesítjük.
  6. Ízlés szerint tehetünk hozzá pár karika csípős pirospaprikát, kis kaprot, avagy tárkonyt.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5607
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szatmári paszulyleves gazdagon
Marti48 317 recept

Van egy nagyon kedves könyvecském Végh Antaltól: "Száz szatmári parasztétel" címmel. Nagyon egyszerű receptek, de igen sok, manapság is felhasználható részlettel. Ezt azért írom, mert az eredeti receptek úgy kezdődnek, hogy "felteszünk 5 liter vizet főni"... Ebben a paszulylevesben (mely a paszulyfőzelékre is vonatkozik) a habarás az, amit átvettem, és azóta is használom, főleg a vajbab eseteben. Ez a tej-tejföl-tojássárga-liszt keveréke, melytől  csodás krémes állagot kap úgy a leves, mint a főzelék. Az eredeti receptben nincs krumpli, virsli, bors, paprika, paradicsom, stb... csak egy kis petrezselyem és só.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...